TUROPOLJSKA FRKA, 14.03.2015.

novosti i novija događanja

TUROPOLJSKA FRKA, 14.03.2015.

U subotu, 14.03.2015., JK Pinky iz Velike Gorice organizirao je međunarodni turnir za mlađe uzraste. Nastupilo je 334 natjecatelja iz 29 klubova Slovenije i Hrvatske.

Naši judaši osvojili su 19 medalja!

U uzrastu U10 imali smo 4 predstavnika.

JANA CVJETKO osvojila je 1.mjesto -28 kg sa 3 pobjede.

LUKA ŽIGIĆ PLAVLJNIN u kategoriji -50 kg osvojio je 3.mjesto.

Prvi nastup na turniru izvan klupskih prostorija imali su DAVID PRANJIĆ -24 kg i LEJLA MAHMUTSPAHIĆ -32 kg. David je ostvario jednu pobjedu i osvojio je 7.mjesto, dok je Lejla bila 5. Nadamo se da ih ovaj turnir nije obeshrabrio, te da će nastaviti trenirati s još većom željom i motivacijom.

U uzrastu U12 imali smo samo dvije judašice.

ANJA ČEKOLJ osvojila je 3.mjesto -44 kg, dok je MARTA VORAČEK osvojila 7.mjesto -40 kg. Obje su se srčano borile i male pogreške su ih zaustavile do boljih rezultata. Imaju već nekoliko desetaka turnira iza sebe, naučile su podnositi poraze i pronaći snagu za daljnji napredak. To je najvažnije u ovoj fazi sportske obuke, a rezultati će s vremenom postajati sve bolji.

U uzrastu U14 svih osam natjecatelja osvojilo je medalje.

ANA STRUJIĆ osvojila je 1.mjesto -36 kg. Sve nas je obradovala svojim nastupima, lijepim tehnikama i napadačkim pristupom. Vidljiv je velik napredak u posljednjim mjesecima treniranja i očekujemo jednako dobre borbe na nadolazećim natjecanjima.

KLARA MANDELC u istoj kategoriji osvojila je 3.mjesto. S obzirom da trenira nešto više od godinu dana, jako smo zadovoljni pokazanim znanjem i pristupom.

STJEPAN GUDELJ ostvario je dvije pobjede i osvojio 3.mjesto -38 kg. U toj kategoriji je vrlo jaka konkurencija i sretni smo što je uspio osvojiti medalju. Ovo će mu biti poticaj da nastavi učiti, davati sve od sebe na treningu, jer je svjestan da se trud koji je dosad uložio vratio upravo kroz ovu medalju.

DOMINIK LUKIČIĆ osvojio je 2.mjesto, a NIKOLA MANDIĆ 3.u kategoriji -42 kg. Obojica su imala po 3 pobjede i jedan poraz od istog protivnika. Dominik je bio bliže pobjedi u finalu, vodio je na yuko i wazaari, no u zadnjih pola minute zakasnio je s reakcijom na protivnikom napad i izgubio borbu. Taktički dio koji mu je sad nedostajao može se istrenirati, pa će biti sve manje ovakvih pogrešaka. Nikola je pokazao vrlo dobru kondicijsku pripremljenost. Sve borbe su bile duge i iscrpljujuće, napadao je do zadnjih sekundi i davao sve od sebe, te zasluženo osvojio brončanu medalju.

U istoj kategoriji FILIP PRANJIĆ osvojio je 7.mjesto na svom prvom turniru. Bio je odličan, jednu borbu pobijedio, ali i u borbama koje je izgubio, davao je sve od sebe. Vidi se da trener Denis dobro radi sa svojom grupom i da će djeca postizati zapažene uspjehe u nastavku karijere.

DOMAGOJ HLAPČIĆ osvojio je 3.mjesto -46 kg. Tri pobjede i jedan poraz na shido potvrđuje njegovu kvalitetu i uložen trud. Nadamo se da će i ove godine osvojiti državnu medalju.

ŽELIMIR ŠITIĆ bio je 3.u kategoriji -50 kg. Protivnici su bili vrlo snažni i morao je biti iznimno oprezan od samog početka. U prvoj borbi gubio je na wazaari i yuko, ali kako je borba odmicala, uspio je uspostaviti dominantan gard i pobijediti na dva wazaarija. Takav preokret je pokazatelj zrelosti i smirenosti, što će u starijim uzrastima biti jedna od važnijih karakteristika kvalitetnog judaša.

U uzrastu U16 MARKO BOSAK osvojio je 1.mjesto -50 kg. S obzirom da je bio sam u kategoriji, borio se -55 kg i osvojio 3.mjesto. Izgubio je samo od našeg DAVIDA NOVKOVIĆA u polufinalu. DAVID je osvojio 2.mjesto, a LUKA KOVAČIĆ 5.u istoj kategoriji.

U kategoriji -60 kg MATEJ MIKULANDRA bio je 1., a IVO STRUJIĆ 2.

VIKTOR PAVLICA osvoji je 2., a TONKO HORVAT 3.mjesto -81 kg.

U kategoriji -48 kg LARA CVJETKO osvojila je 2., a PETRA ŠTIMAC 3.mjesto.

Svi su radili odlično, kao što smo i očekivali. Cijela grupa marljivo trenira već godinama i iz turnira u turnir potvrđuju da su spremni za velike rezultate.

ČESTITAMO SVIMA!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.