TEPLICE (CZE) , 24. i 25.04.2010.

novosti i novija događanja

TEPLICE (CZE) , 24. i 25.04.2010.

Nikad brojniji turnir u Češkoj okupio je oko 570 natjecatelja iz 27 zemalja. Sve kategorije su bile prepune i znali smo da će biti teško doći do bodova.
U sastavu državne reprezentacije nastupile su Beata GUSZAK (-48 kg) i Tena ŠIKIĆ (-52 kg).

Beata je imala težak zadatak. Iznimno snažna Turkinja Gul nametnula je lijevi gard, kontrolirala borbu i pobijedila Beatu na dva wazaarija. Iduću borbu Turkinja je izgubila od Belgijanke Cappaert koja je osvojila turnir u Zagrebu, te time onemogućila našoj natjecateljici popravnu borbu. Vrlo mlada Beata, koja je tek ove godine počela s ozbiljnim treninzima, pokazuje sve veći napredak. Iduće sezone bit će puno iskusnija, sigurnija i vjerujemo da je pred njom dobra godina.

Tena je krenula odlučnije nego u Rusiji i započela turnir dvjema pobjedama nad Marozavom (BLR) i Rodrigues (POR). Borbu za četvrtfinale radila je s Pfeiffer (GER) i u zadnjim sekundama izgubila. Pfeiffer je vrlo snažna i nezgodna ljevakinja, ali veći dio borbe Tena se dobro nosila s njom. U repasažnoj borbi je u prvih 20 sekundi pobijedila Čehinju Chmelarovu. Zadnju borbu je radila sa Stefanescu (ROM), izgubila na zahvat držanja, te osvojila 9.mjesto. Vidljiva je želja za pobjedom, što je možda nedostajalo na prošlom natjecanju.

Tri treninga na pripremama omogućili su djevojkama da probaju sve svoje protivnice i pripreme taktiku za svaku od njih.

Iduća akcija je Ploiesti (ROM) 1.svibnja. Očekujemo da bi se i Beata mogla izboriti za koju pobjedu. Bit će duplo manje zemalja i natjecatelja po kategorijama, što našim djevojkama, uz dobre borbe, omogućuje lakši prolaz do plasmana.

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.