SVJETSKI KUP ZA SENIORKE, RIM (ITA), 29.-30.09.2012.

novosti i novija događanja

SVJETSKI KUP ZA SENIORKE, RIM (ITA), 29.-30.09.2012.

Odličan nastup djevojaka na seniorskom Svjetskom kupu u Rimu

 

Proteklog vikenda održan je u Rimu Svjetski kup za seniorke i seniore.

U sastavu reprezentacije nastupila je i naša Kristina Marijanović u kategoriji – 70 kg.  Kiki u prvom kolu izlazi na strunjaču protiv Lucie Perrot (FRA) osvajačice srebra s juniorskog Prvenstva Europe 2009. održanog u Parizu. Borba u kojoj je Kiki deklasirala protivnicu doslovno „pomevši“ strunjaču njome završava pobjedom Francuskinje zahvaljujući neobjašnjivim sudačkim odlukama. Kiki je protivnicu bacila u borbi najmanje 6 puta, od kojih jednom za waza ari, a suci su dosudili 3 yuka. Bacanje protivnice za koje bi se mogao maksimalno dosuditi yuko suci nagrađuju waza arijem, a za neaktivnost tijekom cijele borbe Francuskinja dobiva jedva 2 shida. Unatoč razočarenju zbog sudačke nepravde sretni smo i zadovoljni nastupom Kiki koja, uz odlične rezultate, iz natjecanja u natjecanje radi bolje te pokazuje da je spremna za velike rezultate.

U kategoriji -78 kg Ivana Maranić zauzima peto mjesto. Ivana je startala pobjedom protiv Lymperopoulou (GRE). U sljedećem kolu poražena je od Powel (GBR). U prvoj borbi repasaža pobjeđuje Vendrame (ITA), a u borbi za treće mjesto protiv Steenhuis (NED) ponovo smo svjedoci sudačkog „režiranja“ borbe.  Iako aktivnija, suci nezasluženo daju dvije kazne Ivani te na taj način odlučuju meč.

 Andreja Đaković u kategoriji -63 kg na kraju zauzima 7. mjesto ostvarivši dvije pobjede protiv Lopez (ESP) i Trajdos (GER) te dva poraza protiv Pitman (GBR) i Campos De Moraes (BRA).

Bekić Andrea (-57 kg) poražena je u prvom kolu od Verhagen (NED), a Bernard Azinović (-66 kg) od Contegreco (ITA).

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.