SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE (Sutinska vrela, 17. 02. 2018.)

novosti i novija događanja

SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE (Sutinska vrela, 17. 02. 2018.)

SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE (Sutinska vrela, 17. 02. 2018.)

Prvenstvo Hrvatske u uzrastu seniorki i seniora održano je jučer u sportskoj dvorani Sutinska vrela. Nastupilo je 159 natjecatelja iz 23 hrvatska judo kluba. Iz našeg kluba nastupilo je 6 natjecatelja (2 ženske predstavnice te 4 muška natjecatelja), a doma smo se vratili s peharom za ekipno 3. mjesto u muškoj konkurenciji.

BELJIĆ DENIS (-90 kg)

Naš je Denis ponovio prošlogodišnji uspjeh s državnog prvenstva i osvojio 1. mjesto u svojoj kategoriji! I ovoga je puta Denis odradio zaista odlične borbe pokazavši zrelost i racionalnost u tijeku svake svoje borbe. U prvom kolu izvodi tehniku gušenja i pobjeđuje natjecatelja Jerkunicu (JK Dalmacijacement). U drugoj borbi, također u parteru, gušenjem Koshi jime odnosi pobjedu protiv natjecatelja Kokeze (JK Solin). U polufinalu se susreće s vrlo iskusnim borcem Panžićem (JK Student) kojeg u vrlo napetoj borbi baca na požrtvovnu tehniku Sumi Gaeshi na wazari. Posljednju finalnu borbu odradio je s klupskim kolegom J. M. Međugorcem.

 

MEĐUGORAC JOSIP MIHAEL (-90 kg)

Josip je u istoj kategoriji, -90 kg, osvojio 2. mjesto i time se popeo jednu stepenicu više u odnosu na prošlogodišnje državno prvenstvo! U prvoj je borbi pobjedio natjecatelja Šušića (JK Student) bacivši Ippon-Osoto na ippon. U sljedećoj borbi pobjedu odnosi protiv borca Hitzthalera (JK Dugave). U polufinalu naš se Josip našao s natjecateljem Sufajem (JK Duborvnik 1966) kojeg vrlo atraktivno, u trenutku nepažnje suparničkog borca, baca na nožnu tehniku Osotogari i ostvaruje ippon. Finalnu borbu izgubio je od Denisa. Josip je u svojim borbama pokazao snagu i snalažljivost i nadamo se kako će mu ovaj rezultat biti samo dodatan poticaj za još ustrajnije odrađivanje treninga i sudjelovanje na novim natjecanjima.

 

KOKORIĆ MARTA (-70 kg)

Marta je na ovom državnom prvenstvu osvojila 5. mjesto. Naša Marta u prvom kolu susrela se s vrlo iskusnom natjecateljicom i osvajačicom brojnih odličja, Barbarom Matić (JK Pujanke), od koje gubi na gušenje Koshi jime na ippon. U sljedećoj borbi, za broncu, odrađuje borbu s natjecateljicom Mihovilović (JK Kaštela) u kojoj u trenutku nepažnje pada na Wazari i neoprezno ostaje u zahvatu. Bez obzira na poraz, ponosni smo na Martu i vjerujemo kako je dala sve od sebe. Ustrajnim radom poboljšat će određene tehničke detalje, a rezultat će to i popratiti.

 

TOMAS KOSIJER HANA (-63 kg)

Hana je na ovom natjecanju postigla 7. mjesto. U prvoj borbi susrela se s natjecateljicom Mlinarić (JK Panda) od koje pada na Wazari na tehniku Sode tsurikomi goshi. Do samog kraja borbe Hana, nažalost, nije uspjela stići rezultat. U repasažu protivnica joj je bila nešto starija, i znatno iskusnija, natjecateljica Lovrić-Jovanović (JK Vinkovci) koja uspjeva plasirati polugu Gyaku Juji gatame i odnosi pobjedu. Hana je naša mlada natjecateljica koja je tek prešla u kategoriju -63 kg i vjerujemo kako će ustrajnijim treninzima ispraviti greškice i steći iskustvo za borbe s natjecateljicama u ovoj kategoriji.

 

NOVKOVIĆ DAVID (-73 kg)

David je na ovom prvenstvu odradio 3 borbe, međutim, ovoga je puta, nažalost, ostao bez plasmana. U prvoj borbi susreće se s Franušićem (JK Zagreb) koji našeg borca najprije baca na wazari i odmah hvata zahvat čime ostvaruje drugi wazari. U sljedećoj borbi, naš je David poražen od Isakova (JK Samurai Bakar). Posljednju borbu odradio je protiv natjecatelja Jurkovića (JK Profectus) koja se, osim u regularnom dijelu, odvijala i u golden scoreu. U vrlo dinamičnoj i napetoj borbi David pada na Ippon na požrtvovnu tehniku Tanio toshi. Zadovoljni smo onime što je pokazao, iako vjerujemo kako će za bolje rezultate morati pametnije graditi borbu i rješavati gard.

IVOŠEVIĆ BORNA (-81 kg)

Borna je prvu borbu odradio s natjecateljem Vrkićem (JK Zadar). Uspio je natjerati protivničkog borca na 2 shida, ali nažalost, u posljednje tri sekunde regularnog dijela borbe, u trenutku nepažnje, pada na Osotogari i gubi borbu. Vrkić sljedeću borbu gubi od natjecatelja Sumpora (JK Zagreb) i naš Borna tako ostaje bez repasažne borbe i prilike za osvajanje odličja na ovom turniru. Pogreške se događaju, a važno ih je samo treningom i ustrajnim radom ispraviti.

 

Čestitamo svim natjecateljima!

 

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.