SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE, 25.02.2017.

novosti i novija događanja

SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE, 25.02.2017.

SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE, 25.02.2017.

U subotu, 25.02.2017., održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske za ovu godinu. U lijepo uređenoj podsusedskoj dvorani „Sutinska vrela“ natjecalo se 152 judaša i judašice iz 37 hrvatskih klubova.

Naš klub predstavljalo je 8 natjecatelja. Osvojili su 5 medalja i pehar za 3. mjesto u muškoj konkurenciji.

DENIS BELJIĆ (-90 kg) prvi puta je postao seniorski prvak Hrvatske! Godinama je osvajao medalje, ali uvijek bi malo nedostajalo da se popne na najviše postolje. Svojim trudom i upornošću zaslužio je ovaj uspjeh i napokon ga je postigao. U prvoj borbi zahvatom držanja pobijedio je Macuru (Nippon). U četvrtfinalu nožnom tehnikom bacio je Ljubenkova (Dalmacijacement) na ippon. U polufinalu je poveo Sufaja (Dubrovnik 1966) na wazaari i održao prednost do kraja. U finalu se susreo s klupskim kolegom Topolovcem. U vrlo napetoj borbi  koja se nastavila u golden scoreu, Denis je wazaarijem odnio pobjedu za 1. mjesto. Pametno i zrelo odrađivao je sve borbe, ne ostavljajući protivnicima mogućnost izvedbe bacanja, što potvrđuje Denisovo iskustvo i spremnost za veće rezultate.

MIHAEL TOPOLOVEC (-90 kg) osvojio je 2. mjesto! U prvom kolu pobijedio je Grubića (Student) na 2 wazaarija i ippon. U drugoj borbi vrlo brzo je bacio Bobovca (Vinkovci) na ippon. U četvrtfinalu pravovremeno je izveo nožnu tehniku i pobijedio Šančića (Samobor) ipponom. U polufinalu je na 2 wazaarija pobijedio našeg Međugorca i ušao u finale s Denisom, koje je izgubio u golden scoreu. Ističe se fleksibilnošću, snagom i akrobatikom, što ga svrstava u najatraktivnije judaše. Nadamo se da će svoj potencijal pokušati nadograditi na europskim kupovima.

LUKA IVANČEVIĆ (+100 kg) osvojio je 2. mjesto! Ippon dana postigao je u borbi sa Z.Kumrićem (Student). Zlatko je nametnuo svoj visoki lijevi gard i osjećao se sigurno, no Luka je iskoristio priliku te prekrasnom Uchimatom odnio protivnika na ippon! Iako je Zlatko bio favorit, Luka je pokazao što je judo i da je sve moguće ako vjeruješ u sebe. U finalu je zahvatom držanja izgubio od Čovića (ZJŠ). Vjerovali smo da može pobijediti, no Čović je uspio dominirati u gardu, za što Luka nije uspio naći rješenje. Bez obzira na poraz, ponosni smo na Luku i njegovo 2. mjesto.

JOSIP MIHAEL MEĐUGORAC (-90 kg) osvojio je 3. mjesto! U prvoj borbi bacio je Kapetanovića (Dalmacijacement) Uchimatu na ippon. U drugoj borbi poveo je Korena (Pinky) na wazaari, a ubrzo postigao ippon atraktivnim Osotogarijem. U polufinalu je izgubio od našeg Topolovca, gdje nije dao sve od sebe i dozvolio Mihi da u potpunosti kontrolira borbu. U borbi za 3. mjesto bacio je Parčinu (Pujanke) na wazaari i zadržao prednost do kraja. Josip je još kao kadet osvojio seniorsko prvenstvo Hrvatske (-73 kg) i sigurni smo da može konkurirati europskim judašima. Nadamo se da će to dokazati već na sljedećem kupu u Dubrovniku.

FILIP MILJEVIĆ (+100 kg) osvojio je 3. mjesto! Naš jedini kadet koji je nastupio na ovom natjecanju pružio je odličan otpor starijim protivnicima. U prvoj borbi zahvatom držanja pobijedio je Mikića (Vinkovci). U polufinalu s Čovićem (ZJŠ) agresivno je krenuo u gardu, dobro se kretao i bio brži od protivnika. Čović je čekao Filipov napad i kontrirao ga na ippon. U borbi za broncu pobijedio je na shido u golden scoreu Batinića (Kaštela). Zadovoljni smo Filipovim nastupom i očekujemo odlične rezultate u kadetskom uzrastu ove godine.

LUKA ŠUNJIĆ (-66 kg) osvojio je 7. mjesto. U prvoj borbi izgubio je od Sumpora (Zagreb) na ippon. U repasažu je zahvatom držanja pobijedio Puljića (Župa Dubrovačka). U idućoj borbi nametnuo je dobar gard Barišiću (Dalmacijacement) i bili smo sigurni da može pobijediti. U želji da što prije dođe do ippona, ušao je Uranage. Protivnik je zakvačio Ouchi gari i Luka je pao na puna leđa. Brzopletost ga je ovaj puta koštala medalje koja mu je bila na dohvat ruke. Za bolje rezultate Luka će morati pametnije voditi i graditi borbe.

TOME ČIZMIĆ (-73 kg) izgubio je u prvom kolu od Šundova (Solin) i ostao bez repasaža. Nastupio je pod temperaturom, vidjelo se da je iscrpljen i da u tom trenu nije mogao bolje. S obzirom da je Tome junior, do prvih kupova se stigne dobro pripremiti i osigurati nastup na europskom prvenstvu u rujnu.

KARLO MARKOVINOVIĆ (-81 kg) u prvoj borbi pao je na wazaari od Babića (Rijeka) i nije uspio stići prednost. Natjerao ga je na shido u zadnjoj minuti, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Babić je nije ušao u polufinale, pa Karlo nije imao repasaž. Kao i Tome, ima juniorsku sezonu pred sobom, gdje očekujemo bolji uspjeh.

Čestitamo svima na odličnim borbama i na osvojenom peharu za 3. mjesto!!!

Add comment