SALONA OPEN, 30.5.2015.

novosti i novija događanja

SALONA OPEN, 30.5.2015.

Jedan od završnih turnira za prvi dio sezone odradili smo Salona Open, 30.5.2015. Organizator JK Solin uspio je okupiti oko 600 natjecatelja iz 10-ak zemalja.  Iako je natjecanje dugo trajalo, zadovoljni smo s organizacijom, ali i nastupom naših natjecatelja.

DOMINIK LUKIČIĆ i DOMAGOJ HLAPČIĆ fantastično su odradili svoje borbe i osvojili 1.mjesta!

Dominik je nastupio U14 -42 kg i s tri pobjede popeo se na najviše postolje. U prvoj borbi ipponom je pobijedio Škomrlja (Kaštela). U polufinalu je wazaarijem dobio Hafizovića (Nippon), dok je u finalu yukom došao do pobjede nad Milićem (Leotar). Vrlo sigurno kontrolirao je sve protivnike i ponosni smo na njegovo zlato.

Domagoj je imao teži put do 1.mjesta, ali te subote je briljirao! Borio se -46 kg u uzrastu U14. U prvoj borbi ipponom je pobijedio Mrkovića (Pujanke) od kojeg je već gubio. U drugoj borbi bio je bolji od Marguča (Bežigrad), a u borbi za polufinale prošao je i Babića (Nippon) od kojeg je također nekoliko puta izgubio. U polufinalu pobijedio je wazaarijem državnog prvaka Rožića (Solin). U finalu je na 3 shida pobijedio Jozeljića (Borsa). Pet borbi, pet pobjeda… svaka čast!!!

JANA CVJETKO osvojila je 2.mjesto -28 kg U10. Pobjedama nad Džidić (Neretva) i Španić (Kaštela) ušla je u finale. Izgubila je od Marijanović (Pujanke). Kao i svako natjecanje, odlično se borila. U želji da izbaci protivnicu iz ravnoteže, ostala je na petama i protivnica je iskoristila priliku da baci Janu nazad. Vjerujemo da će ovo biti poticaj da nastavi trenirati i učiti na pogreškama koje se dogode na turnirima.

FILIP MLINAC osvojio je 2.mjesto -50 kg U16. Ipponima je pobijedio Duvnjaka (Solin) i Buraia (Baja, HUN). U finalu je pao na yuko od Racija (Kosovo) i nije uspio stići protivnikovu prednost do kraja. U zadnjem napadu imao je priliku za gušenje, no nije je iskoristio, te se morao zadovoljiti srebrom. Bilo ga je lijepo gledati kako se akrobatskim elementima izvlači iz bacanja i zadovoljni smo Filipovim napretkom.

BARBARA KARAČIĆ nastupila je -48 kg U14 i osvojila 3.mjesto. U prvoj borbi yukom je pobijedila Domazet (Berkovići). U polufinalu izgubila je zahvatom držanja od Lončar (Hercegovac), dok je u borbi za medalju bila bolja od Maleš (Pujanke). Treba poboljšati borbu za gard i skratiti pripremu za bacanje, kako ne bi dozvolila protivnici da prva napadne. Barbara brzo usvaja tehnike, iznimno je hrabra i borbena i znamo da će iz mjeseca u mjesec sve više napredovati.

NINA CVJETKO osvojila je 5.mjesto -36 kg U12. U prvoj borbi izgubila je od Hrkać (Makarska). Nije ušla spremna u borbu, dozvolila je protivnici da joj priđe blizu i u prvom napadu je Hrkać došla do pobjede. U drugoj borbi s dva wazaarija pobijedila Zečević (Dalmacijacement). U borbi za 3.mjesto dobro se borila, napadala, no izgubila je zahvatom držanja. Vidljiv je srčaniji i odlučniji pristup borbi, čvršća je u gardu i očekujemo uskoro bolje rezultate na turnirima.

PETRA ŠTIMAC osvojila je 5.mjesto -48 U16. U prvoj borbi pobijedila je Ivas (Panda). U polufinalu se odlično nosila s Katušom (Zadar) i samo na yuko izgubila borbu. Dobro se kreće, napada različitim tehnikama, no fali malo snage u završnici da dođe do boda. U borbi za 3.mjesto izgubila je od Zelenike (Borsa). Viša protivnica lako je dolazila do garda. Petra ima dobro rješenje i za to, ali zakasnila je s napadom, što je protivnici bilo dovoljno da izvede uchimatu i dođe do pobjede. Petra se zbilja dobro borila i nemamo joj što prigovoriti. Dala je sve od sebe, a sitne pogreške ćemo pokušati smanjiti na treninzima.

DAVID  NOVKOVIĆ osvojio je 7.mjesto -60 kg U16. U prvoj borbi do samog kraja bio je bolji od Delibašića (Igalo). U zadnjim sekundama bio je neoprezan i protivnik je došao do yuka, što mu je bilo dovoljno za prolaz. U repasažu je ipponom pobijedio Matanu (Dubrovnik 1966.). Iduću borbu poveo je Tota (Profectus) na wazaari, no već idući napad ušao je na pola i Tot ga je kontrirao na ippon. Bili smo sigurni da će David doći do medalje, no osjetila se nesigurnost i zadrška prije ulaska u bacanje. Morat ćemo ubrzati Davidove napade, jer ima šaren spektar tehnika, odlično povezuje parter i može puno dalje doći.

FRANKO SOLOMUN borio se -46 kg U14. U prvoj borbi izgubio je od Jozeljića (Borsa), koji je bio s Domagojem u finalu. Zakasnio je s kontrom i nešto snažniji protivnik uspio je izvesti tehniku do kraja. U repasažu se dobro borio s Vrečarom (Bežigrad), pokušao napasti u lijevo, no nedostajalo je snage, pa ga je Vrečar kontrirao i došao do pobjede. U posljednjih nekoliko tjedana Franko je poboljšao borbu za gard i kretanje. Zadovoljni smo napretkom, a rezultat će doći kroz neko vrijeme.

LARA CVJETKO borila se -48 kg U16. Radila je sa Zelenikom (Borsa), od koje je prošle godine na ovom turniru izgubila. Odlično je krenula u borbu. Nametala je svoj snažan gard, kontrolirala lijevu ruku protivnice i povela na shido. U zadnjem napadu regularnog dijela borbe Lara je dobila shido, te je borba ušla u zlatni bod. Nastavila je snažnu borbu za gard, što Zelenika nije mogla pratiti. Lara je vidjela priliku za napad, dobro ušla, no popustila je u rukama u zadnjoj fazi i pala na wazaari. Nažalost, Zelenika je izgubila za polufinale, pa je Lara ostala bez repasaža. Odlično je radila, bila tako blizu pobjede i žao nam je što je izgubila na svoju pogrešku. Nadamo se da će iz ovoga naučiti kad stati s bacanjem i kako se obraniti od kontre.

ČESTITAMO SVIMA JOŠ JEDNOM!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.