PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE, RIJEKA, 05.05.2012.

novosti i novija događanja

PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE, RIJEKA, 05.05.2012.

U atletskoj dvorani na Kantridi održano je PH U15 za ovu godinu. Nastupilo je šest naših natjecatelja.

Najbolji rezultat ostvario je TOME ČIZMIĆ u kategoriji -66 kg osvojivši 1. mjesto nakon pet pobjeda ipponima. Najveći dio posla napravio je u četvrtfinalu pobijedivši konkurenta Frana Čudinu (Mladost, Zagreb). Iako je Tome na zadnjim natjecanjima gubio od Frana, danas je bio spreman i iznimno motiviran, te je bez riskiranja došao do pobjede u parteru. Nakon toga znao je da mu je put do zlata lakši i da samo mora uzeti ono što mu je već osigurano. Tome sve više napreduje i potvrđuje da se na njega može računati iduće godine u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske.

IVO STRUJIĆ osvojio je 3. mjesto u kategoriji -38 kg. Ivo je za dobar trud i izvrsne rezultate na dosadašnjim turnirima u dječacima za nagradu dobio nastup na ovom natjecanju u starijem uzrastu. Ostvario je četiri pobjede, a izgubio od Klačara (Istarski borac) za polufinale, što je bilo dovoljno za osvajanje medalje. Očekujemo dobre borbe za dva tjedna na kvalifikacijama za PH u uzrastu dječaka.

JAKOV BOŠNJAK (-46 kg) i KARLO MARKOVINOVIĆ (-60 kg) osvojili su 5. mjesta. Jakov je pobijedio dvije, a Karlo tri borbe. Za njih je i ovo velik uspjeh, iako su obojica bili vrlo blizu medalji. Jakov je imao veliku priliku pobijediti u borbi za 3. mjesto, dok je Karlo u prvoj borbi pri neriješenom rezultatu u zadnjoj sekundi pao na yuko i time sam sebi otežao put do postolja. Obojici nedostaje samo malo samopouzdanja za postizanje velikih rezultata, ali to će iskustvom i nastupima na brojnim natjecanjima koja ih očekuju vrlo brzo steći.

SILVIJA RUKAVINA (-44 kg) postigla je jednu pobjedu i osvojila 7. mjesto. Kao i Ivo, Silvija će krajem mjeseca imati priliku osvojiti medalju na PH U13. Iznimno srčana, borbena i uporna, naša djevojčica će sigurno osvajati brojne medalje na državnim i međunarodnim prvenstvima u budućnosti.

MARTA KOKORIĆ (-52 kg) izgubila je od Pavlović (Belišće) i nije imala popravne borbe. Trenira tek godinu i pol, pa će napredak kod Marte biti vidljiv u kratkom vremenu, a pobjede će se sve više nizati, bude li pratila program ostalih mlađih kadeta.

ČESTITAMO SVIMA!!!

Prezime i ime mjesto  težinska kat
ČIZMIĆ Tome 1. -66 kg
STRUJIĆ Ivo 3. -38 kg
MARKOVINOVIĆ Karlo 5. -60 kg
BOŠNJAK Jakov 5. -46 kg
RUKAVINA Silvija 7. -44 kg
KOKORIĆ Marta / -52 kg

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.