PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE, Opatija, 15.02. 2014.

novosti i novija događanja

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE, Opatija, 15.02. 2014.

Na ovogodišnjem državnom prvenstvu za kadete nastupilo je oko 240 natjecatelja iz  40 klubova. Natjecanje je održano u Opatiji 15.2.2014.

Naš klub predstavljalo je 3 kadeta i 5 mlađih kadeta.

Najveća mlada nada kluba, Tome ČIZMIĆ, nastupio je u kategoriji -66 kg. S pet  pobjeda i jednim porazom osvojio je 3. mjesto. Iznimno smo zadovoljni Tominim pristupom borbama i fenomenalnom koncentracijom tijekom natjecanja. Uz malu ozljedu odradio je teške mečeve, nije odustajao i pokazao je karakter  velikoga sportaša. Vjerujemo da će Tome odraditi još mnogo dobrih borbi ove godine, ne samo na državnoj, već i na međunarodnoj razini.

Ugodno iznenađenje je bio naš mlađi kadet Matej MIKULANDRA osvojivši  5.mjesto -50 kg. Dvjema pobjedama i s dva poraza pokazao je da je judaš na kojega treba računati i koji zaslužuje veliku pažnju i dodatan rad. Nismo očekivali tako dobre borbe, hrabrost i srčanost. Vrlo malo je  nedostajalo da osvoji brončanu medalju. Iznimno smo ponosni na Mateja i sigurno da će na državnom za mlađe kadete biti jedan od  kandidata za osvajanje zlata.

U kategoriji -60 kg imali smo 3 predstavnika: Vito DEDUŠ, Jakov BOŠNJAK i Filip GUSTETIĆ.

Vito je tek godinu dana u judu i osjeti se nedostatak taktičkog dijela kojim bi mogao ostvariti pobjedu. U iznimno kratkom periodu usvojio je velik broj tehnika, snagom se može nositi sa svim protivnicima, ali do većih rezultata još uvijek ga koči mali broj natjecanja u karijeri. Važno je da ima veliku volju za treningom,  zavolio je  judo i ima dovoljno strpljenja da pričeka svoje vrijeme. Pokazuje karakteristiku dečka za velike rezultate i jedimo što treba je pričekati da se rezultati počnu pojavljivati za sav uložen trud.

Jakov, s obzirom na manji broj treninga u proteklih mjeseci, nije razočarao svojim nastupom. Imao je želju pobijediti, slušao je savjete trenera, ali ovaj puta to nije bilo dovoljno za veći rezultat. Primjećuje se doza nesigurnosti i nedostatak snage, ali ukoliko Jakov nastavi redovno trenirati, kroz nekoliko mjeseci pokazat će znatno više.

Filip je osvojio 9.mjesto s jednom pobjedom i dva poraza. Ono što nas raduje je vrlo siguran i hrabar stav u borbi. Iako je mlađi dvije-tri godine od protivnika, nosi se odlično sa svima. Vjerujemo da će njegova povremena partnerica, Beata Guszak, podijeliti svoje znanje s mlađima i da će naši mlađi kadeti  imati veliku korist od nje.  Tehnički nedostaci će se kroz neko vrijeme smanjiti i Filip će još bolje rezultate ostvarivati, možda već i na držanom za mlađe kadete koje se održava u lipnju ove godine.

Vilim CVENK nastupio je u kategoriji -66 kg. Mlađi dječak, nije upoznat sa skidanjem kila, pa je tako umjesto -60, morao sa 60.4 kg ići u veću kategoriju. Bez obzira na poraz, Vilim je vrlo discipliniran, vrijedan i pametan dečko. Posljednjih nekoliko mjeseci uklopio se potpuno u rad ekipe i napredak je vidljiv. Očekujemo još veći uspon u nadolazećim mjesecima, kada će se Vilimu sve češće nuditi prilika za osvajanje brojnih medalja.

Karlo MARKOVINOVIĆ u kategoriji -73 kg nije uspio postići rezultat koji  smo očekivali. Oduvijek je Tomin partner, treniraju jednako i očito je nedostatak vjere u samoga sebe razlog slabijih dostignuća. Povećat ćemo broj treninga, kako bi Karlo dobio nekoliko  kila koje mu nedostaju i koje su presudne pri izvedbi bacanja. Volja za treningom nije upitna i vjerujemo da će njegovo vrijeme vrlo brzo doći.

Marta KOKORIĆ u kategoriji -57 kg vodila je borbu dvije minute, nije dozvoljavala protivnici da je ugrozi, no stalnim napadima se prilično izmorila i u rukama nije bilo dovoljno snage za kontrolu protivnice. U natjecateljskom judu je prilično kratko, pa se osjeti nedostatak taktike. Nama je važno da se tehnički vidljivo poboljšala, te da ima još prostora za napredak.

ČESTITAMO SVIMA!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.