POKAL OPLOTNICE (SLO), 21.09.2013.

novosti i novija događanja

POKAL OPLOTNICE (SLO), 21.09.2013.

Dok su naši juniori u Sarajevu nastojali osvojiti europsku medalju, mlađi natjecatelji okušali su se u Sloveniji na prvom turniru ove sezone.

Prijateljski klub iz slovenske Oplotnice organizirao je natjecanje za uzrast U12 i U14 godina. Nastupilo je 200-tinjak judašica i judaša iz Hrvatske i Slovenije.

Klupske boje branili su četiri naša judaša.

Marko BOSAK jedini je uspio osvojiti medalju ovaj puta. U kategoriji -38 kg nastupilo je 5 natjecatelja, pa su se borili svatko sa svakim. Marko je dvjema pobjedama i s dva poraza zauzeo 3. mjesto. Srčano se borio za gard, kretanjem pripremao napade i ugrozio sva četiri protivnika. Mala neopreznost u parteru i nedostatak koncentracije u drugom dijelu borbe dijelili su ga od zlata. Jako smo zadovoljni  pristupom kako  treninzima, tako  i natjecanjima, te očekujemo mnogo Markovih pobjeda u ovoj sezoni.

Ivo STRUJIĆ nastupio je u kategoriji -50 kg, gdje je bilo 12 natjecatelja. Osvojio je 5.mjesto ostvarivši dvije pobjede i dva poraza. Iako smo očekivali finale, jedna pogreška skupo ga je koštala. U borbi za treće mjesto hrabro je napadao, dok se protivnik povlačio i plasirao  kontru. Davno je bio zadnji turnir, pa su taktičke pogreške dopustive. Drago nam  je da poraz ne doživljava emotivno, nego kao školu za dalje.

Filip GUSTETIĆ u kategoriji -55 kg odradio je tri najteže borbe, od čega dvije do golden scorea. U prvoj je uspio sačuvati koncentraciju, kondicijski je bez problema izdržao 4-5 minuta žestoke tuče i lijepim bacanjem došao do pobjede. Borba za polufinale također je ušla u golden score, ali napad više nije bio dovoljno snažan, te je pao na kontru. U repasažu nespretno je ostao u zahvatu i morao se zadovoljiti 7.mjestom, iako je mogao daleko više. Filip svaki turnir radi  koncentriranije i srčanije, može se nositi sa svim protivnicima i u snazi i tehnici, te sigurno da će rezultati biti sve bolji.

Dino SULJEVIĆ nastupio je -60 kg, te osvojio 7. mjesto. Napadao je bez straha, ali još mu fali snage da završi bacanje. U obje borbe izgubio je na kontru.  Dino mora ostati ustrajan i pričekati da stasa u pravog judaša, s obzirom da se judom bavi tek dvije godine.

 

Čestitke svima!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.