PALIJEV MEMORIJAL, Ljubljana (SLO), 23.5.2015.

novosti i novija događanja

PALIJEV MEMORIJAL, Ljubljana (SLO), 23.5.2015.

PALIJEV MEMORIJAL, Ljubljana (SLO), 23.5.2015.

U subotu, 23.5.2015., bili smo na Palijevom memorijalu u Ljubljani. Organizator turnira bio je judo klub “Šiška”, koji iz generacije u generaciju stvara dobre judaše, reprezentativce i osvajače medalja na europskim kupovima za kadete. Turnir se boduje za slovenski super kup, pa su nastupili mlađi kadeti iz svih klubova Slovenije.

Naš klub predstavljalo je četiri naša judaša.

Matej MIKULANDRA osvojio je 3.mjesto -60 kg, koja je bila i najbrojnija kategorija. Pobijedio je Seitla (Acron), Pungeršeka (Zmajčki), Veljkoviča (Bežigrad), svu trojicu ipponima. U polufinalu je izgubio od Mecilošeka (Bežigrad) na wazaari. U posljednjim sekundama Matej je uspio doći do yuka, no to nije bilo dovoljno za pobjedu. U borbi za treće mjesto pobijedio je Ovena (Golovec) zahvatom držanja.
David NOVKOVIĆ je u istoj kategoriji zauzeo 7.mjesto. U prvoj borbi je wazaarijem pobijedio Berganta (Sankaku). U Drugoj borbi izvukao je polugu Požeku (Triglav). U borbi za polufinale izgubio je od Dukariča (Oplotnica). U repasažu je polugom pobijedio Kunavera (Bežigrad), a izgubio od Ovena (Golovec).
Oba naša judaša su imali po pet borbi i odradili dobar trening. U ovom trenu nije presudan rezultat, tako da smo zadovoljni nastupima.
Dino SULJEVIĆ borio se -73 kg. Osvojio je 9.mjesto. Izgubio je od Suhadolnika (Zmajčki) i Bošnika (Acron), obje borbe na zahvat držanja. U nadolazećem periodu radit ćemo više treninga partera, pa se nadamo da će na idućim natjecanjima Dino pružiti veći otpor u ne wazi.
Viktor PAVLICA natjecao se -81 kg i osvojio je 9.mjesto. U prvoj borbi izgubio je od Vezjaka (Branik Broker) na polugu. U drugu borbu s Lampičem (Bežigrad) ušao je odlučnije. Pokušao je kontrirati protivnika, no nije izveo bacanje do kraja. Lampič je uspio uspostaviti ravnotežu i baciti Viktora na ippon.
Imamo dovoljno vremena do državnog prvenstva za njihov uzrast, kad očekujemo odličnu pripremljenost i motiviranost. Bit će još “trening turnira” do kraja lipnja, pa će imati priliku za nešto bolje izvedbe.
Čestitamo svima!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.