MEĐUNARODNI TURNIR “NAGAOKA”, 22.-23.11.2014.

novosti i novija događanja

MEĐUNARODNI TURNIR “NAGAOKA”, 22.-23.11.2014.

MEĐUNARODNI TURNIR “NAGAOKA”, 22.-23.11.2014.

Prošli vikend proveli smo u Ljubljani. Održan je turnir “Nagaoka” u organizaciji JK “Olimpija”. U dva dana nastupilo je 600-tinjak natjecatelja iz 10 država.

U uzrastu do 14 godina imali smo 5 predstavnika.

DOMAGOJ HLAPČIĆ borio se -46 kg i osvojio 7.mjesto. Prvu borbu poveo je na yuko i ubrzo lijepim ipponom došao do pobjede. U borbi za polufinale izgubio je od Slovenca Kelave zahvatom držanja. U repasažu je ipponom pobijedio Labaša (Ura nage), dok je u borbi za 5.mjesto izgubio  na yuko od Petrovića iz Novog Sada. Domagoj se trudio doći do garda, tražio rješenja za niske i brze napade protivnika, no ovaj puta nije uspio doći do medalje. Svojim radom i željom vrlo brzo će usvojiti tehničke i taktičke elemente  koje ćemo uključiti u treninge i vjerujemo da će rezultati postati još bolji.

MARKO BOSAK osvojio je 3. mjesto -50 kg. U prvoj borbi ipponom u parteru pobijedio je Miličeviča (Olimpija). U idućoj borbi  pobijedio je Talijana na wazaari i ušao u polufinale. Tu se susreo sa dugogodišnjim konkurentom Đapićem (Ura nage), koji je ovaj puta bio bolji, te yukom pobijedio Marka. Za 3. mjesto pobijedio je Slovenca. Vidljiv je napredak u znanju parternih tehnika, što će mu u budućnosti biti itekako potrebno. Iako je trebao nastupiti u nižoj kategoriji, jako smo zadovoljni rezultatom koji je postigao u Ljubljani.

LUKA KOVAČIĆ također je osvojio 3. mjesto u kategoriji -50 kg. U prvoj borbi ipponom je pobijedio Slovenca. U drugoj je bio bolji od Talijana pobijedivši na yuko. Za finale je izgubio na wazaari od Slovenca Klinara, dok je istim rezultatom Luka pobijedio Talijana za 3.mjesto. Pokušavao je baciti nove tehnike, radio je slobodnije, opuštenije i sigurnije nego na dosadašnjim turnirima, što nas iznimno veseli.

TONKO HORVAT borio se u kategoriji +66 kg i osvojio 5. mjesto. Prvu borbu izgubio je od vrlo snažnog i visokog Lampiča (Bežigrad) i nije imao rješenje za opasan visoki gard Slovenca. U drugoj borbi ipponom je pobijedio Slovenca, te ušao u borbu za medalju. Nakon iscrpljujuće i teške borbe s Bosancem, koja je završila u zlatnom bodu, Tonko ovaj puta nije uspio osvojiti 3.mjesto. Izgubio je na shido zbog neaktivnosti. Zbilja se trudio, pokušavao doći do prilike za bacanje, ali je Bosanac na prvi kontakt napadao niskim tehnikama i time davao dojam aktivnosti. Za tu tešku kategoriju Tonko je pokazao dobru kondicijsku formu i upravo na tome treba graditi svoje borbe.

PETRA ŠTIMAC prvi put se borila -52 kg i osvojila 5. mjesto. Izrazito visoke i nešto snažnije protivnice nisu dozvoljavale da uhvati svoj gard, te su joj onemogućile kvalitetne napade. Izgubila je od dvije Slovenke, obje iz Bežigrada. S obzirom da nismo očekivali toliku razliku u kategorijama -48 i -52, zajedno ćemo prilagoditi tehnike novoj kategoriji i rezultati će biti znatno bolji.

U uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja nastupili su Ivo Strujić i Marta Kokorić.

IVO STRUJIĆ osvojio je 5. mjesto -60 kg. U prve dvije borbe brzim  ipponima pobijedio je dva Slovenca. U polufinalu je na kontru izgubio od Talijana, dok ga je u borbi za 3. mjesto nožnom tehnikom pobijedio Azerbejdžanac. U prve dvije borbe je ušao hrabro, samouvjereno, bez kalkuliranja, što je donijelo pobjede. Druge dvije borbe je precijenio protivnike, a time sebe podcijenio. Napadi su bili nešto slabiji i nepotpuni, čime je dao priliku protivnicima da pravovremeno odreagiraju. Ivo je vrlo visok i nezgodan borac, koji svakom može stvoriti probleme. Uspije li ubrzati napade i dodati nešto više snage pri samom ulasku, Ivo će svaku borbu završavati ipponima.

MARTA KOKORIĆ osvojila je 2. mjesto -63 kg. Ostvarila je tri pobjede i jedan poraz. U drugoj borbi pobijedila je na wazaari. Pokazala je veliku borbenost i želju za pobjedom. Svaku sekundu je napadala i pokušavala doći do ippona. U trećoj borbi joj je to uspjelo već u prvom napadu. Krenula je uchimatu i brzo promijenila smjer, te bacila prekrasan ouchi gari. U finalu je bolja od nje bila Slatinšek (Ivo Reya).

U nedjelju, drugog dana natjecanja nastupili su Tome ČIZMIĆ, Luka ŠUNJIĆ i Denis BELJIĆ kojima je ovo natjecanje poslužilo kao dobar trening. Kako bi skupili što više borbi sva trojica su imala dupli start – nastup u dvije uzrasne kategorije.

Tome ČIZMIĆ zauzeo je 5. mjesto u kadetima i 5. mjesto u ml. seniorima.

Luka ŠUNJIĆ osvojio je dvije bronce, jednu u konkurenciji mlađih seniora, a drugu u seniorskoj konkurenciji.

Denis BELJIĆ zauzeo je 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji te 3. mjesto u ml. seniorima.

ČESTITAMO SVIMA!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.