Lendava (SLO), 11.01.2014.

novosti i novija događanja

Lendava (SLO), 11.01.2014.

Turnire u 2014.godini započeli smo Lendavom. Iako je natjecanje održano zadnjega  vikenda prije nastavka školske godine, okupilo se gotovo 300 judaša iz 39 klubova Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske.

Sve je proteklo u iznimno prijateljskom i ugodnom  okruženju. Zahvaljujemo organizatoru KBV „Lendava“ na gostoprimstvu i brizi za sve prisutne sportaše, trenere i prijatelje juda.

Nastupili smo s 9 natjecatelja.

Prva je na borilište izišla Nina CVJETKO (U12, -30 kg). Prvi puta je nastupila na turniru izvan Hrvatske i hrabro se borila. Osvojila je 3.mjesto. Vrlo talentirana i vrijedna djevojčica dugo će nas veseliti svojim pobjedama u karijeri koju tek započinje.

Starija sestra, Lara CVJETKO (U14, -40 kg) osvojila je 1.mjesto. Ostvarila je 2 pobjede, bez ijedne pogreške. Smirenošću, kontrolom i  poslušnošću pokazuje veliku zrelost i crtu šampiona. Vjerujemo da će nas Lara za koju godinu predstavljati na europskoj i svjetskoj sceni.

Ana STRUJIĆ (U14, -32 kg) bila je sama u kategoriji i tako osvojila 1.mjesto.  Da bi ipak imala borbe,  prijavili smo je  u veću težinsku kategoriju, -36 kg. Iznimno nas je obradovala srčanim borbama.  Bez straha je napadala i pokazala koliko je očvrsnula  posljednjih mjeseci. Ostvarila je 1  pobjedu, koja je i nama i Ani značila više od bilo koje medalje. Osvojila je 4. mjesto u težoj kategoriji.

Marko BOSAK (U14, -42 kg) nastupio je u najbrojnijoj kategoriji, gdje se natjecalo 20 judaša. Odlično je radio, slušao, bacao rezličite tehnike i ostvario 3 pobjede. U finalu je izgubio na zahvat držanja i tako osvojio 2.mjesto. Ovaj turnir smo izabrali kako bi svi pokušali  nove tehnike koje uvježbavamo posljednjih mjesec dana. Marko je uspio postići bodove i pobjede upravo tim  tehnikama, što je potvrda kvalitetnog rada i truda Marka na treningu.

Tonko HORVAT (U14, +66 kg) ostvario je 3 pobjede i 2 poraza, te ovaj puta ostao bez medalje osvojivši 5.mjesto. Iako je bio tužan, mi smo jako zadovoljni borbama. Trebalo je izdržati 5 borbi uz male pauze u toj kategoriji.  Osim toga, bacao je tehnike koje dosad nije pokušavao, što je za svaku pohvalu.

Svi dečki koje ćemo dolje navesti od Nove godine su ušli u mlađe kadete i ovo im je prvi turnir u starijem uzrastu. Bez većih poteškoća nose se sa svima, te smo zadovoljni ozbiljnim pristupom koji su pokazali na turniru.

David NOVKOVIĆ (U16, -50 kg) promijenio je težinsku kategoriju i prvi puta odradio turnir -50 kg. Ostvario je 2 pobjede i jedan poraz, te osvojio 2.mjesto. Već dugo radi velik  broj različitih tehnika na natjecanjima i vrlo se dobro prilagođava svakom protivniku. Postoje još sitne pogreške koje treba smanjiti i David će postati vrlo  opasan konkurent svakom judašu.

Ivo STRUJIĆ (U16, -55 kg) je  napadao tijekom obje borbe, te mu je vrlo malo nedostajalo da dođe do pobjede. Osvojio je 7.mjesto. Poslušno je odrađivao zadatke, davao sve od sebe do zadnjih sekundi i zadovoljni smo borbama, bez obzira što ovaj puta rezultat nije u skladu s  trudom koji je Ivo uložio.

Filip GUSTETIĆ  (U16, -60 kg) postigao je 2 pobjede i  1 poraz, te osvojio 3.mjesto. U svim borbama je pokazivao želju za pobjedom, te  snažno i odlučno kretao u svaki napad. U borbi koju je izgubio, bio je mnogo aktivniji od protivnika.  Velikim brojem napada se prilično umorio, te je krajem zadnje minute zakasnio s kontrom i tako izgubio borbu.  Ne zabrinjavamo se, jer je Filip redovan na treningu i brzo će podići kondiciju, pa mu se ovakve situacije neće često događati.

Marta KOKORIĆ (U16, -57 kg) poboljšala je tehniku i sve bolje radi sa iskusnijim protivnicama. Osvojila je 7.mjesto. Izgubila je od djevojke koja je na kraju turnira bila 1. U drugoj borbi je vodila, snažno napadala i u stojci i u parteru, te bila jako blizu pobjede. Od silne želje da što prije postigne ippon, Marta je forsirala jedno bacanje. Protivnica je iskoristila priliku za kontru i tako Marta nije više imala borbi.

Zahvaljujemo  roditeljima na lijepom druženju, bodrenju i  motivaciji djece da nastave trenirati i natjecati se.

Čestitamo svima!!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.