LEIBNITZ, 23. listopada 2010.

novosti i novija događanja

LEIBNITZ, 23. listopada 2010.

U subotu je u Leibnitzu (AUT) održan turnir za kadete. Dobro organiziran i uz jaku konkurenciju Austrijanaca, Slovenaca i Hrvata, imali smo prilično težak zadatak.

Svaka kategorija bila je podijeljena u nekoliko grupa po 4-5 natjecatelja, tako da su svi imali velik broj borbi, što je svima odgovaralo.

BEATA GUSZAK u kategoriji -48 kg u prvom kolu se susrela s ovogodišnjom osvajačicom brončane medalje na kadetskom prvenstvu Europe, Austrijankom Strohmayer .
U vrlo izjednačenoj borbi, gdje je Austrijanka sigurno i agresivno napadala, Beata je osigurala pobjedu na wazaari. Uslijedile su još 3 lakše pobjede, te su se u finalu opet našle njih dvije. Beata je ovoga puta bila bolja do trenutka kad je Austrijanka kontrirala njen napad i time je Beata osvojila 2.mjesto. Beata je ipak zadovoljna odrađenim borbama i nadamo se da će se rezultatski približiti protivnici koju je već uspjela pobijediti. Ove sezone je čeka nekoliko snažnih europskih kupova za koje će se dobro pripremiti i kojima će osigurati nastup nanajvažnijem natjecanju, europskom prvenstvu (Malta 2011.)

U najbrojnijoj muškoj konkurenciji gdje je bilo 20 natjecatelja, – 55 kg, imali smo dva predstavnika.
FABIJAN ČORAK i JOSIP MIHAEL MEĐUGORAC u konkurenciji kadeta nisu ospjeli osvojiti medalje. U ovom trenutku nam je najvažnije da imaju što veći broj borbi s jakim protivnicima, kako bi se naviknuli na rad u iscrpljujućim uvjetima do samoga kraja. Vrlo mladi i daroviti mlađi kadeti tek ulaze u ozbiljniji sustav treniranja kod trenera Miroslava Novkovića, što će sigurno rezultirati poboljšanjem svih sposobnosti i znanja u idućih godinu dana. Računamo na njihove plasmane u kadetskom i juniorskom uzrastu.

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.