KRITERIJSKI TURNIR ZA KADETE, LIGNANO (ITA), 30.01.2011.

novosti i novija događanja

KRITERIJSKI TURNIR ZA KADETE, LIGNANO (ITA), 30.01.2011.

Pomlađena ekipa kadeta nastupila je na prvom važnom turniru koji se održao u talijanskom Lignanu. U iznimno jakoj konkurenciji, u nekim kategorijama čak 70 natjecatelja, možemo biti zadovoljni pokazanim borbama naših judaša.

Beata GUSZAK (-48 kg) očekivano je odradila najbolje borbe. Prošlog vikenda ponovila je naslov seniorske prvakinje Hrvatske, pa smo se nadali medalji na ovom turniru. S tri pobjede i jednim porazom na yuko od slovenske predstavnice, Beata je osvojila odlično 3. mjesto. Iskustvo koje je stekla prošle godine nastupima na europskim kadetskim kupovima uvelike se vidi u sigurnom i smirenom vođenju borbi s kvalitetnima protivnicama. Ove godine čeka je naporna sezona, a sam vrh ćemo vidjeti na europskom prvenstvu koje se održava u lipnju na Malti.

Nadina BILJANOVIĆ (-70 kg) u borbi za ulazak u polufinale povela je na yuko, no nije uspjela održati prednost do kraja. U repasažu ostvaruje dvije pobjede ipponima, a u borbi za treće mjesto bolja je bila Dajana Radman. Nadina je time osvojila 5. mjesto. Nadamo se da će kvalitetan rad uskoro rezultirati osvajanju medalja na nadolazećim turnirima.

Luka ŠUNJIĆ (-50 kg) imao je priliku u zadnjim sekundama pobijediti u parteru, no ovoga puta nije uspio, te je ostao bez plasmana. Vrlo mlad i talentiran borac, prošlogodišnji prvak Hrvatske u mlađim kadetima, imat će još prilike pokazati svoju kvalitetu.

Fabijan ČORAK (-55 kg) dobro se nosio s nešto snažnijim protivnikom, no manjak iskustva presudio je u ovoj borbi. Također nije iskoristio priliku završiti borbu u parteru, no daljnjim radom i trudom Fabi će sigurno biti sve opasniji za svoje konkurente.

Josip Mihael MEĐUGORAC (-60 kg) odlično je odradio sve borbe. Koncentrirano i smireno gradio je borbe do kraja, te osigurao dvije pobjede u posljednjim sekundama. Izgubio je od dva fizički iznimno snažna protivnika, pa time zauzeo 9. mjesto. Kod Josipa je vrlo velik napredak u posljednjih nekoliko mjeseci, što proizlazi iz kvalitetnoga i predanog rada na svakom treningu. Rezultati će sigurno postajati sve bolji stjecanjem iskustva.

Fran JEDNOBRKOVIĆ (-60 kg) započeo je natjecanje pobjedom tehnikom gušenja. U drugoj borbi gubi istim načinom i ostaje bez plasmana. Nedavno je ušao u prvu ekipu kluba, tako da napredak možemo očekivati već za nekoliko mjeseci.

Filip NOVKOVIĆ (-66 kg) nesrećom u žrijebu naišao je na stalnog suparnika Mihaela Topolovca (j.k. Zagreb). Mala dekoncentracija bila je dovoljna da Miha povede i održi vodstvo do kraja. S obzirom da je u kategoriji bilo 70 natjecatelja, nije ušao u repasaž. Žao nam je što nije imao priliku isprobati druge borce, jer smo sigurni da je mogao  ostvariti bolji rezultat da je zaobišao Mihu.

Čestitke svima!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.