KOROŠKA OPEN, 16.11.2013.

novosti i novija događanja

KOROŠKA OPEN, 16.11.2013.

Ovaj vikend nastupili smo na vrlo jakom međunarodnom turniru za mlađe uzraste u Slovenj Gradecu, Koroška Open. O kvaliteti natjecanja  govori nastup judaša iz 21 države, među kojima su Rusi, Ukrajinci, Bjelorusi, Latvijci, Litvanci, Estonci, Poljaci, Česi, Slovaci i mnogi drugi.

Naši predstavnici ostvarili su izvrsne rezultate.

Lara CVJETKO nastupila je u kategoriji -40 kg. Pobjedama nad Talijankom i Slovenkom ušla je u finale. I u toj borbi je odrađivala dogovorenu taktiku, no snažnija Ukrajinka je uspjela doći do zahvata držanja iz kojega se ovaj puta Lara nije uspjela izvući. Osvojila je fantastično 2. mjesto! Lara nas uvijek obraduje svojom smirenošću, koncentracijom, hrabrošću i upornošću. Iako je sitnija od svih protivnica, ni u jednom trenutku nije pokazala strah ni sumnju u svoju kvalitetu. Pred našom prvakinjom države tek se otvara put za velike rezultate i vjerujemo da će ih ostvariti nastavi li ovako vrijedno trenirati .

David NOVKOVIĆ u kategoriji -46 kg ostvario je 4 pobjede i jedan poraz, te zasluženo osvojio 3.mjesto! U prvoj borbi izgubio je od Poljaka, koji je osvojio turnir, a nakon toga odličnim borbama pobijedio tri slovenska predstavnika i Estonca. Svojom tehnikom, okretnošću i srčanošću pokazuje koliko vrijedi. Rezultati koje ostvaruje nisu uvijek u skladu s time, ali brončana medalja na ovom turniru svakako je dokaz koliko može. Povećanjem broja turnira ovakvog ranga, stjecat će iskustvo i ravnopravno se nasiti s najboljima.

Ivo STRUJIĆ prvi puta nastupio je u većoj težinskoj kategoriji, -55 kg. Pokazao je da dobri judaši ostaju dobri i s jačima od sebe. Ostvario je dvije pobjede ipponima  nad Ukrajincima i ušao u polufinale. Od trećeg Ukrajinca izgubio je na zahvat držanja i tako došao do borbe za 3. mjesto. I zadnju borbu radio je s Ukrajincem. Odlično je krenuo, no tijekom  pokušaja bacanja dobio je snažan udarac u glavu. Nije se uspio odmah koncentrirati i dozvolio je da mu protivnik nametne gard u idućem napadu, što je Ukrajinac iskoristio i bacio Ivu na ippon. Osvojio je 5.mjesto.  Zadovoljni smo pokazanim, bez obzira što je  ostao bez medalje. Ivo fantastično iskorištava svoju visinu, vrlo je nezgodan svim protivnicima, što je potvrdio osvajanjem naslova državnog prvaka ove godine. Povećanje težine rezultirat će porastom snage,pa će se  Ivo  i u ovoj kategoriji ubaciti u sam vrh hrvatskoga juda.

Filip MLINAC borio se -38 kg. Ovo mu je bio prvi nastup na turniru izvan granica Hrvatske. Svjesni smo treme koja se pojavila ulaskom u dvoranu prepunu stranaca, no uspio se koncentrirati do početka borbi. Izgubio je od Bjelorusa i Rusa na yuko. Odlično se borio, napadao puno više od oba protivnika, ali mala neopreznost ipak je rezultirala gubitkom borbe. Filip je tek krenuo u ozbiljniji sustav treniranja, pa kroz pola godine očekujemo značajan napredak. Za njega je ovaj turnir bio odabran u cilju stjecanje iskustva i vjerujemo da će od  ovih manjih pogrešaka imati veliku korist za nadolazeća natjecanja.

Marko BOSAK nastupio je u kategoriji -42 kg. U golden score-u izgubio je od Latvijca i ostao bez repasaža.  Ugodno nas je iznenadio velikim brojem napada, iako je protivnik bio znatno snažniji i teži od Marka. Kao i Ivo, prvi puta je nastupio u većoj kategoriji i svjesni smo da mu u ovom trenutku tri kilograma manje od gornje granice predstavlja dodatnu prepreku. S vremenom će podići snagu i opet moći pružati velik otpor, a time i postizati bolje rezultate. Važno je da ga poraz dodatno motivira i potiče na predaniji i naporniji rad, koji će se svakako isplatiti.

Čestitamo svima!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.