KOROŠKA OPEN, 15.11.2014.

novosti i novija događanja

KOROŠKA OPEN, 15.11.2014.

KOROŠKA OPEN, 15.11.2014.

Prošli vikend održan je turnir “Koroška Open” u Slovenj Gradecu. Na natjecanju je sudjelovao 761 natjecatelj iz 105 klubova. Iznimno jak turnir za mlađe uzraste, gotovo da bi se mogao zvati svjetskim kupom, jer su mnoge europske i azijske države prevalile dug put kako bi provjerile kvalitetu svojih natjecatelja. Dovoljno je spomenuti samo neke: Japan, Kazahstan, Azerbajdžan, Rusija, Bjelorusija, Čečenija, Litva, Izrael, Nizozemska… Iznimno smo sretni što imamo priliku boriti se s različitim judaškim školama samo dvjestotinjak kilometara od Zagreba. Čestitamo organizatoru JK “Acron Koroška” pod vodstvom Ruslana Yankovskog na fantastično obavljenoj pripremi, čime je uslijedio odaziv tolikog broja judaških velesila.

Naš klub predstavljalo je 4 natjecatelja.

U uzrastu do 14 godina -44 kg borila se LARA CVJETKO i osvojila 3.mjesto. U prvoj borbi protivnica je bila Abraham (HUN). Lara je izgubila na yuko. U drugoj borbi ipponom je pobijedila  Rozman (SLO), dok je u trećoj borbi na dva shida izgubila od Lindić (Profectus). U svim borbama nedostajala je doza agresivnosti. Uspijevala je doći do garda, ali napadi nisu bili dovoljno snažni i brzi da bi poentirala. Iako ovo nije bio jedan od boljih Larinih nastupa, zadovoljni smo poboljšanjem u kretanju, blokiranju i obrani. Vjerujemo da će znati dodati malo žestine u borbama na  idućim turnirima, što će sigurno donijeti još bolje rezultate.

U uzrastu do 16 godina -55 kg 3.mjesto je osvojio MATEJ MIKULANDRA! U prvoj borbi ipponom je pobijedio Seitla (SLO). U drugoj borbi bio je bolji od Weidlingera (AUT). U borbu za polufinale s Klačarom nije mogao ući, jer se loše osjećao. Prošli tjedan je bio bolestan, pa je bio upitan odlazak na ovo natjecanje. S obzirom da je do početka repasaža od zadnje Matejeve borbe prošlo gotovo sat vremena, odlučio je nastaviti natjecanje. Za idućeg protivnika imao je Aliyeva (AZE) kojeg je bacio na yuko, primio u zahvat i izvukao polugu. Nakon njega pobijedio je Pichler-Schloffera (AUT) na dva yuka i došao u borbu za treće mjesto. Badalov (AZE) poveo je na yuko tomoenageom, ali Matej nije odustajao. Ubrzo je izjednačio, a u zadnjoj minuti bacio waza-ari, primio zahvat držanja i došao do pobjede. Matej je pokazao kako je velik borac. U trenucima kad mu je zbog bolesti bilo teško, dizao se, izvukao snagu da nastavi napadati i to mu je donijelo 5 pobjeda na turniru. Ponosni smo na svaku Matejevu borbu i ovo je sigurno pokazatelj da sazrijeva u pravog borca na kojega treba računati u budućnosti.

U istoj kategoriji nastupio je i DAVID NOVKOVIĆ koji je završio na 9.mjestu. U prvoj borbi ipponom je pobijedio Kolšeka (SLO), dok je u drugoj izgubio od kasnijeg finalista Szeredasa (HUN). U repasažu je bio bolji os Leschingera (AUT), te izgubio od Ciulifice (ROU). Dosta dobro je radio mečeve, ali osjetila se doza straha i nesigurnosti. Upravo u trenucima kad se “lomi”borba, kad je teško i kad su oba borca umorna, David je popuštao i time pružio protivnicima priliku za pobjedu. Taj dio se stječe iskustvom, nastupima na jakim turnirima i ne zabrinjava trenutni nedostatak samopouzdanja. Treba nastaviti redovno trenirati, pokušati ići na što veći broj natjecanja i time će strah od neuspjeha polako nestajati.

U kategoriji -66 kg nastupio je FILIP GUSTETIĆ. Prvu borbu izgubio je na polugu od Kupreeva (RUS), koji nije uspio ući u polufinale, te je Filip ostao bez popravnih borbi. Krenuo je dobro, kontrolirao gard, ali u trenutku napada zastao je, što je Rus iskoristio za kontru i završio borbu. Šteta što nije imao priliku odraditi još koji meč, no svjestan je da protivnike koji nisu znatno bolji od njega mora pobijediti, jer u kategorijama sa mnogo natjecatelja samo ulazak u četvrtfinale garantira repasaž.

Čestitamo svima!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.