KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE, ZAGREB, 18.02.2012.

novosti i novija događanja

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE, ZAGREB, 18.02.2012.

Prvo u nizu državnih prvenstava za ovu godinu održano je kadetsko PH. Nastupili smo sa sedam natjecatelja i ostvarili dobre rezultate.  U konkurenciji kadeta JK LIKA je podijelio 3. mjesto u ukupnom poretku s istim brojem bodova kao i JK Solin.

U kategoriji – 50 kg 1.mjesto osvojio je Luka ŠUNJIĆ! Dominirao je u svim borbama, odlično kontrolirao protivnike i prekrasnim tehnikama u parteru rješavao borbu po borbu.  Nakon prvog mjesta na državnom prvenstvu za mlađe kadete prije dvije godine, Luka  je s lakoćom osvojio ovogodišnje prvenstvo ostvarivši četiri pobjede.

 

Buga  JEDNOBRKOVIĆ osvojila je 3. mjesto u kategoriji -57 kg. Četiri pobjede ipponima i jedan poraz u četvrtfinalu velik su uspjeh u ovako jakoj konkurenciji. Buga je tek prva godina kadetkinja, pa se nadamo da će daljnji trud i rad u budućnosti rezultirati dobrim borbama i na europskim kupovima.

 

Filip NOVKOVIĆ u kategoriji -73 kg osvojio je 3. mjesto.  Do polufinala je glatko došao trima pobjedama ipponima. Za ulazak u finale izgubio je od stalnog konkurenta Maurovića, te je imao još jednu borbu za brončanu medalju. Malom dekoncentracijom doveo se u poziciju da stiže rezultat do zadnje minute, ali snažno povezavši nekoliko tehnika u nizu uspio je doći do pobjede. Filip svoju kvalitetu potvrđuje iz turnira u turnir i s nestrpljenjem očekujemo nastupe za reprezentaciju u idućih nekoliko mjeseci.

 

Josip Mihael MEĐUGORAC “tragičar“ je ovog prvenstva. U najbrojnijoj kategoriji – 66 kg osvojio je   5. mjesto. Do polufinala je došao ostvarivši 3 pobjede. Dao je velik otpor kasnijem prvaku, Topolovcu, noseći ga u zadnjim sekundama, ali malo snage je falilo da završi tehniku do kraja. U borbi za treće mjesto srčano je napadao kako bi što prije bacio protivnika, no nedostajalo je strpljenja i koncentracije. Nakon odličnih prethodnih borbi u kojima je pokazao da zaslužuje biti u finalu kategorije, nažalost se morao zadovoljiti petim mjestom.  Napredak u zadnjim mjesecima je očit i nastavi li ovako predano trenirati, rezultati više neće izostati.

 

Tome ČIZMIĆ  naš je jedini mlađi kadet koji je nastupio na ovom natjecanju. Osvojio je 7. mjesto u kategoriji -60 kg uz jednu pobjedu. Neke od nositelja medalja pobjeđivao je protekle godine, ali iscrpivši se pazeći na kile, nije moga dati svoj maksimum. Iznimno vrijedan i talentiran, Tome će pokazati svoju vrijednost  na prvenstvu za mlađe kadete u svibnju ove godine.

 

Fran JEDNOBRKOVIĆ osvojio je 9. mjesto u kategoriji -66 kg. Za postizanje boljih rezultata, Fran će morati još malo više trenirati i steći sigurnost. Može svakoga pobijediti, ali i  izgubiti, pa treba poraditi na taktici i time smanjiti slučajnost.

 

Mateo HERNEST nastupio je u najmanjoj kategoriji, -46 kg. Do početka godine borio se -42 kg, pa nije uspio povećati težinu, te mu nedostaje 5 kg do prve kategorije. Naravno da se osjeti manjak težine i da ne može parirati toliko snažnijim protivnicima, ali nećemo dugo čekati do trenutka kad će to moći. Mateo redovno trenira i brzo će mu se povećati mišićna masa, a time i težina, te će moći pokazati svoje znanje.

 

ČESTITAMO SVIMA!!!

 

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.