KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE, SOLIN, 09.02.2013.

novosti i novija događanja

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE, SOLIN, 09.02.2013.

Na jučer održanom Prvenstvu Hrvatske za kadete u Solinu osvojili smo tri medalje i jedno 5. mjesto.

Najbolje rezultate ostvarili su Josip Mihael MEĐUGORAC i Filip NOVKOVIĆ koji su izborili „klupsko finale“ u najjačoj kategoriji -73 kg!

Josip je pobijedio Ljubičića (Solin), Bratinčevića (Dalmacijacement),  Maurovića (Istarski borac) i Čudinu (Mladost). U svim borbama je bio iznimno nadmoćan i dominantan, te je s lakoćom ipponima rješavao mečeve. Potvrdio je svoju kvalitetu i sigurnost koju nam je na  turniru u  Lignanu  već najavio.

Filip je redom pobjeđivao Bedalova (Split), Kovačevića (Zadar), Lješića (Rijeka), a najvažnija je bila polufinalna borba s Topolovcem (Balance). Toga borca Josip je pobijedio prije dva tjedna, što je Filipu dalo još više motiva i vjere da će i on naći rješenje za opasnog i dobrog Topolovca. Tijekom cijele borbe imao je dobru kontrolu, poveo već u drugoj minuti i vidjelo se da zbilja želi tu pobjedu. Topolovec ga nije ni u jednom trenutku uspio ugroziti, niti omesti u nakani da uđe u finale s klupskim kolegom. Što se više borba bližila kraju, Filip je bio još motiviraniji i sigurniji u taj veliki uspjeh.

I dočekali smo ono što smo potajno priželjkivali prije odlaska u Solin: Josip i Filip u finalu!

U kategoriji je nastupilo 33 kvalitetna judaša, ali ovaj puta do vrha su došla naša dva natjecatelja…

Finalnu borbu odradili su mirno, kao na treningu i Josip je pobijedio na zahvat držanja u parteru, te osvojio  1., a Filip  2. mjesto!

U kategoriji -55 kg 3. mjesto osvojio je Luka ŠUNJIĆ. Pobijedio je Grujičića (Dalmacijacement) i Crvenku (Maksimir), a izgubio za polufinale od Kovačevića (Pujanke), koji je kasnije osvojio Prvenstvo. U repasažu je pobijedio Gudelj Velagu (Dubrovnik), Ćurića (Panda) i  za 3. mjesto bio je bolji od Bašića (Panda). Vidjeli smo nekoliko Lukinih lijepih bacanja i nadali smo se da može do zlata, ali samo mala promjena u taktici nedostajala je da to ostvari.

Tome Čizmić osvojio je 5. mjesto -66 kg. Ostvario je tri pobjede : Miljević (Mladost), Babić (Rijeka) i Balić (Pujanke) do polufinala. Tu se susreo sa starijim i iskusnijim Korenom (Pinky) od kojega je izgubio. U borbi za treće mjesto radio je s Rukavinom (Mladost), koji  je  u borbama kroz repasaž pobjeđivao iznimno dobre i snažne borce. Znali smo da neće biti lako, ali dobrom taktikom uspio je Tome u početku imati kontrolu nad protivnikom. Kasnije mu je pala koncentracija i Rukavina ga je uspio baciti. Tome je prva godina kadeta i moramo priznati da je ulazak u polufinale najbrojnije kategorije (34 natjecatelja) ipak velik uspjeh.

Karlo MARKOVINOVIĆ  se nažalost u prvom kolu iste kategorije susreo s Rukavinom, izgubio na gušenje i ostao bez popravnih borbi. Trudio se Karlo, ali u ovom trenutku nije mogao puno više. Još ćemo jače trenirati i kroz nekoliko mjeseci očekujemo velik napredak i bolje borbe s najjačim judašima njihove kategorije.

Jakov BOŠNJAK nastupio je u kategoriji -50 kg. Prvu borbu bolji od njega, a kasnije i od svih ostalih bio je prvak države Hrvoj (Zagreb). U repasažu je izgubio na yuko od Jerkunice (Dalmacijacement). Dao je sve od sebe, gorio  od želje za pobjedom, ali mali broj natjecanja koje ima iza sebe ipak se pokazao kao ograničavajući faktor za ovo Prvenstvo. Jakov je vrijedan, poslušan i uporan judaš, što će mu donijeti rezultate u budućnosti.

 

ČESTITKE SVIMA!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.