KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE, Solin, 06.02.2016.

novosti i novija događanja

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE, Solin, 06.02.2016. 1

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE, Solin, 06.02.2016.

U subotu, 6.2.2016., u Solinu je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete. Nastupilo je 196 judašica i judaša iz 35 domaćih klubova.

Naš klub predstavljalo je 13 natjecatelja, a u ukupnom poretku klubova zauzeli smo 7.mjesto.

LARA CVJETKO je u kategoriji -52 kg osvojila 1. mjesto! U prvoj borbi ipponom je pobijedila Branković (Istarski borac), a u drugoj Umiljenović (Split), također ipponom. U finalu je zahvatom držanja došla do pobjede nad Bilić (Dubrovnik 1966) i tako osvojila zlato. Lara je dominirala u svakoj borbi, ne ostavljajući protivnicama mogućnost za napad. Vrlo sigurno gradila je svaki napad, brzo prelazila iz stojećeg stava u parter i pokazala judašku zrelost. Iako je mlađa kadetkinja, spremna je za veće izazove u kadetskoj konkurenciji te već u ovoj godini planiramo pratiti plan kadetske reprezentacije. Vjerujemo da će izboriti normu za nastup na europskom kadetskom prvenstvu.

MARKO BOSAK u kategoriji -55 kg osvojio je 2. mjesto! U prvoj borbi sa dva wazaarija pobijedio je Musića-Obradovića (Zagreb). U polufinalu gubio je na yuko od Peteha (Pulafit), no u drugom dijelu borbe bacio je prekrasan ippon i time ušao u finale. U borbi za 1.mjesto susreo se s Barišićem (Dalmacijacement), kojeg je pobijedio na prošlogodišnjem kadetskom prvenstvu Hrvatske u prvom kolu. Borbu je započeo odlično, nametao svoj gard, bio je vrlo aktivan, što je rezultiralo shidom za Barišića. U nastavku borbe osjetio se mali pad koncentracije, što je protivnik iskoristio i kontrirao Marka na wazaari, nakon čega je primio zahvat držanja iz kojeg se Marko nije uspio izvući. Zadovoljni smo rezultatom, borbenošću i motivacijom koju je pokazao na ovom natjecanju. Marko je svjestan da je imao veliku šansu osvojiti zlato, no mala neopreznost koštala ga je pobjede u finalu. Ova medalja sigurno će mu biti veliki poticaj za daljnji trud na treninzima te podizanje samopouzdanja.

MATEJ MIKULANDRA -60 kg osvojio je 3.mjesto! U prvom kolu susreo se s Klačarom (Istarski borac), višegodišnjim državnim prvakom. Borbu je započeo odlično, dobrim gardom i vrlo aktivno. Iz idealne situacije za Uchimatu, Klačar ga je uspio kontrirati na yuko. Nakon toga Matej se nije usudio ponovno napasti i time je dao priliku protivniku da ulazi u desno. Snažniji Klačar bacio je Mateja na dva wazaarija i došao do pobjede. Na kraju natjecanja Klačar je osvojio 1.mjesto, a ulaskom u polufinale povukao je Mateja u popravne borbe. U drugoj borbi Matej je ipponom pobijedio Ivanovića (Solin) u prvom napadu. U borbi s Tomovskim (Panda) poveo je na shido. Nastavio je dominirati u gardu i aktivno napadati. U drugom dijelu borbe snažno je ušao Ouchi gari, pri čemu protivnik pada na leđa, a zatim izvrti Mateja preko sebe. Suci su dosudili wazaari za Tomovskog i Matej se našao u neugodnoj situaciji. Vrlo brzo postigao je yuko, a idući napad i wazaari te zadržao protivnika u zahvatu do ippona. Gašpara (Mladost, Osijek) bacio je na wazaari i polugom pobijedio borbu. Za 3.mjesto poveo je Nikšića (Mladost, Osijek) na shido, bacio na yuko i vrlo brzo na ippon. S obzirom na ždrijeb nije mogao ostvariti bolji rezultat, pa smo zadovoljni njegovom brončanom medaljom.

DOMAGOJ HLAPČIĆ osvojio je 5.mjesto -50 kg. U prvom kolu na dva shida pobijedio je Jeremića (Student) i ušao u polufinale s Brankovićem (Istarski borac). Odlično je blokirao njegov gard, nije dozvoljavao višem protivniku da prođe desnom rukom za vrat i bacio ga na wazaari. Bio je u odličnoj situaciji, dobro se kretao i činilo se da će uspjeti održati prednost do kraja. U zadnjoj minuti Branković je prošao u cross gard i iznenadio Domagoja Makikomijem od kojeg se nije uspio obraniti. Sudac je bodovao wazaarijem, no pomoćni suci su promijenili odluku na ippon. U borbi za 3.mjesto Medvidović (Solin) bacio je Domagoja na yuko i taktički onemogućio Domagoja da ga ugrozi. Domagoj je 2002. godište i veliki je potencijal. Ima dovoljno prostora za napredak i s tehničkog kao i taktičkog područja, pa vjerujemo da će iz godine u godinu postajati sve bolji.

MARTA KOKORIĆ osvojila je 5. mjesto -63 kg. U prvoj borbi bacila je yuko i ippon Car (Kvarner). U drugoj borbi je na yuko izgubila od Perišić (Tempo). Željela je pobijediti, borila se snažno i agresivno, ali i puno griješila. Taktički nije dobro vodila borbu, što je rezultiralo porazom. U repasažu je ipponom pobijedila Prelec (Profectus). U borbi za brončanu medalju povela je na wazaari Šinkovec (Profectus), ali nije znala održati prednost do kraja. Napadi nisu bili dovoljno dobro pripremljeni te ju je protivnica u zadnjoj minuti kontrirala na ippon. Marta će morati popraviti taktiku ukoliko želi konkurirati za pobjedničko postolje. Djevojke njene dobi smirenije i bez rizika kontroliraju borbu, svaki napad je dobro pripremljen i snažan, kako protivnice ne bi mogle izvesti protunapad dovoljno kvalitetno. Ne treba gubiti samopouzdanje, nego treba uvježbavati tehničko-taktičke elemente za svaki gard i svaku situaciju koja se može pojaviti tijekom borbe.

DAVID NOVKOVIĆ ostao je na 7. mjestu -60 kg. U prvoj borbi prekrasnim Utsuri goshijem bacio je Žokvića (Vinkovci) na ippon. U drugoj borbi također ipponom pobijedio je Odaka (Dojo). U borbi za polufinale radio je s Trivićem (Panda). Krenuo je snažno, dominirao u gardu i djelovao je sigurno. Nakon pola borbe David je izveo nešto lošiji napad, što je Trivić iskoristio i kontrirao Davida na ippon. U repasažu je bacio Tomičića (Pujanke) na wazaari i yuko te polugom pobijedio borbu. U Finalu repasaža bio je znatno bolji od Straže (Zagreb). Natjerao ga je na shido, kontrolirao njegov gard i očekivali smo da će lako privesti borbu kraju. Pola minute do isteka vremena David je izveo napad do pola te ga je Straža kontrirao na yuko. David je pokušavao preokrenuti rezultat, no nije uspio te je osvojio 7. mjesto. Moramo priznati da smo očekivali Davida u finalu. Znamo da može svakoga pobijediti i ovakve pogreške ne bi mu se smjele događati. Nadamo se da će ubuduće biti mnogo oprezniji i manje riskirati. Iz svakog poraza potrebno je izvući pouku, da bi napredovao i postizao bolje rezultate. Vjerujemo da neće posustati, nego još bolje raditi treninge i da će se ponovno naći na pobjedničkom postolju, gdje mu je mjesto.

VIKTOR PAVLICA osvojio je 7. mjesto -90 kg. U prvom kolu izgubio je na wazaari i ippon od Gašpara (Ura nage). U repasažu je istim rezultatom izgubio od Boltersteina (Ippon, Labin). Viktor svakako mora podići snagu za ovu kategoriju. Dobro se borio za gard u prvoj minuti, ali nije imao snage za sve četiri minute. Nedostaje mu samopouzdanja, što će se promijeniti kad ojača i kad se sa svim dečkima iz kategorije bude mogao ravnopravno nositi.

PETRA ŠTIMAC osvojila je 9. mjesto -57 kg. U prvoj borbi bolja od Petre bila je Oberan (Župa Dubrovačka), koja je višegodišnja prvakinja Hrvatske i osvajačica medalja s europskih kupova. U repasažu je zahvatom držanja izgubila od Alujević (Split). U stojećem stavu je uspijevala doći do garda, malo je kasnila s napadom, pa je protivnica imala priliku napadati, od čega se Petra uspješno branila. Također treba podići snagu, ali i brzinu, kako bi mogla izvesti svoje tehnike, koje su vrlo dobro uvježbane.

DINO SULJEVIĆ osvojio je 9. mjesto -81 kg. Odlično je radio prvu borbu sa Stupalom (Pujanke). Ulazio je ispred protivnika, brzo se kretao i u više navrata malo je nedostajalo da poentira. Pred kraj borbe pao je na wazaari i ostao u zahvatu držanja. U repasažu je također pružio veliki otpor Mlinareviću (Mladost, Osijek), no prilikom napada u parteru protivnik je uspio izvesti gušenje i tako doći do pobjede nad Dinom. Iznimno smo zadovoljni srčanošću, konkretnim napadima, snažnim obranama i samom pristupu ovom natjecanju. Sigurni smo da će ovo podići Dinino samopouzdanje te da će još bolje odrađivati treninge, a time i ostvarivati zapaženije rezultate.

FILIP GUSTETIĆ nastupio je -66 kg. U prvoj borbi bacio je na wazaari Marinovića (Ura nage), a u nastavku borbe još yuko te zadržao zahvat do ippona. U drugoj borbi dobro se borio s Todorovićem (Pujanke). Dobio je shido za lažni napad, ali nastavio je aktivno raditi i nije se predavao. U pokušaja napada Todorovića, Filip je pokušao Ura nage, no iznimno visok protivnik zakvačio je Osoto gari i bacio Filipa na wazaari. Nažalost, Filip nije uspio stići prednost do kraja borbe. Todorović je izgubio iduću borbu, a time je Filip ostao bez repasaža. Žao nam je što nije dobio još jednu priliku, jer smo sigurni da bi ostvario plasman među prvih 7.

IVO STRUJIĆ također se borio -66 kg. U prvoj borbi bacio je Jurića (Kaštela) na wazaari i ippon. U drugoj borbi poveo je Koškana (Osijek) na wazaari, no pred kraj borbe Koškan je kontrirao Ivu na ippon. Kao i Filip ostao je bez repasaža, jer Koškan nije ušao u polufinale.
I Filip i Ivo su vrlo vrijedni i talentirani. Trebaju ostati uporni i vjerujemo da će se vrlo brzo trud isplatiti.

MARKO MACENIĆ natjecao se -73 kg. U prvoj borbi izgubio je na gušenje od Makarovića (Zagreb). U popravnoj borbi na zahvat držanja izgubio je od Kraljića (Župa Dubrovačka). U ovom uzrastu snaga ima velik značaj za uspješnost, a Marku je to malo slabija karika. Trebat će veći broj treninga posvetiti razvoju snage i okretnosti na tlu.

KARLO NANAŠI nastupio je -66 kg. Nažalost već u prvom napadu borbe s Obrvanom (Dubrovnik) ozlijedio je koljeno, pa je morao predati borbu. Nadamo se da ozljeda nije ozbiljnija i želimo mu brz oporavak.

ČESTITAMO SVIMA!!!

One comment

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.