JUDO TURNIR „DUPLEK 2012.“ , MARIBOR (SLO), 29.09.2012.

novosti i novija događanja

JUDO TURNIR „DUPLEK 2012.“ , MARIBOR (SLO), 29.09.2012.

U sklopu uvodnih natjecanja u sezoni 2012./´13. subotu, 29.9. 2012., otišli smo u Maribor na međunarodni turnir.

Dobro organizirano natjecanje sa tristotinjak natjecatelja iz pet država proteklo je u prijateljskom i pravom sportskom ozračju.

Naš najbolji mlađi kadet TOME ČIZMIĆ nastupio je u kategoriji -66 kg.

U uzrastu mlađih kadeta imao je tri borbe i zauzeo 5. mjesto, pobijedivši Slovenca, te izgubivši od dva Čeha. Dobri borci iz češkog kluba „Kaplice“ iskoristili su jednu Tominu pogrešku i znali održati prednost do kraja.

Nakon već tri teške borbe započelo je natjecanje u uzrastu kadeta. Dečki po dvije godine stariji nisu se činili kao malen zalogaj, no Tome je iz borbe u borbu sve bolje radio, kontrolirao mečeve, sve manje je griješio, te se nakon tri pobjede i jednog poraza izborio za brončanu medalju.

S obzirom da je tek početak sezone, odlazak na ovaj turnir je zamišljen kao trening. Namjera je bila odraditi što više borbi, bez obzira na rezultat. Nakon odlično odrađenih čak sedam mečeva u samo dva sata, iznimno sam zadovoljna Tominim trenutnim kondicijskim stanjem, a na kraju i izvrsnim 3. mjestom u kadetskom uzrastu.

Ove sezone Tome ulazi u uzrast kadeta, te se nadamo ulasku u kadetsku reprezentaciju i nastupu na europskim kupovima.

Ovo je samo jedan od međunarodnih kontrolnih turnira na kojima će nastupiti. Već za dva tjedna očekuje ga „Zagreb Open“, a 27.10. Leibnitz.

Iznimno vrijedan i sposoban, Tome se veseli svakom natjecanju i dodatnim treninzima, što ga je i učinilo prvakom države ove godine. Vjerujemo da je pred njim dug judaški staž i da će u narednim godinama ostvariti mnogo značajnije rezultate kao predstavnik našeg kluba.

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.