IX. MEĐUNARODNI MEMORIJAL JOSIPA POTNEKA, Osijek, 11.10.2014.

novosti i novija događanja

IX. MEĐUNARODNI MEMORIJAL JOSIPA POTNEKA, Osijek, 11.10.2014.

IX. MEĐUNARODNI MEMORIJAL JOSIPA POTNEKA, Osijek, 11.10.2014.

Prošle subote nastupili smo na međunarodnom turniru “Josip Potnek” u Osijeku. Na natjecanju se borilo oko 400 judaša i judašica mlađih dobnih skupina iz Mađarske, Srbije, Rumunjske i Hrvatske.

Neki od naših mladih nada prvi puta su se natjecali izvan Zagreba, u ovako jakoj konkurenciji.  Iznimno smo zadovoljni nastupom svih Ličana i vjerujemo da će još dug niz godina ostvarivati dobre rezultate.

U najmlađem uzrastu, do 8 godina, nastupio je DAVID ŠEGA ( -27 kg). U prvoj borbi hrabro se borio sa predstavnikom iz Novoga Sada, ali je ovaj puta malo nedostajalo da dođe do pobjede. David je u repasažu ipponima pobijedio Jurgeca iz Čakovca i Sirovicu iz Samobora, te je osvojio 3.mjesto. Davidu je ovo prvo veliko natjecanje i prezadovoljni smo srčanošću, hrabrošću i znanjem našega sedmogodišnjaka koji je tek krenuo u natjecateljske vode. Pokazuje izrazitu želju za treninzima i natjecanjima i sigurni smo da će postizati odlične rezultate u starijoj dobi.

U uzrastu do 10 godina JANA CVJETKO osvojila je 2.mjesto u kategoriji -25 kg. Naša Jana je i ovoga puta pokazala veliku volju za natjecanjima i borbama. Također je pokazala kako marljivo trenira i ulaže mnogo truda učeći nove tehnike na treninzima. Na ovome je natjecanju Jana odradila ukupno tri borbe, ostvarivši dvije pobjede ipponom i jedan poraz u borbi s, ovoga puta nešto boljom, natjecateljicom iz Rumunjske koja je u konačnici odnijela zlatnu medalju u ovoj kategoriji. Jako smo zadovoljni onime što je  Jana pokazala u Osijeku i sigurni smo kako možemo mnogo očekivati od nje na daljnjim natjecanjima.

NIKA JURIĆ osvojila je 3.mjesto  u kategoriji – 28kg. Na natjecanju je imala ukupno četiri borbe, ostvarivši  dvije pobjede ipponima nad natjecateljicama iz Vinkovaca i Samobora. Nažalost, ovoga su puta od naše Nike ipak bile nešto bolje dvije natjecateljice iz Rumunjske. Ipak, znamo kako će Nika ovo iskoristiti kao školu za druga natjecanje i borbe koje slijede. Sigurni smo kako Nika pristupa vrlo ozbiljno treninzima u klubu, a njezin je napredak svakim natjecanjem sve očitiji. S obzirom na volju koju ima, radujemo se njezinim sljedećim borbama.

DAVID ŠEGA nastupio je i u starijem uzrastu -27 kg. U teškoj borbi sa starijim i jačim Rumunjem, došao je u vodstvo od wazaarija, ali se pola minute prije kraja Rumunj uspio izboriti za dobar gard i baciti Davida na ippon. Iako nije ostvario pobjedu, dao je sve od sebe i pokazao da možemo puno očekivati od njega u budućnosti.

U uzrastu dječaka do 12 godina -34 kg borio se PETAR KRIŠTOFIĆ. Nakon iscrpljujućih 5 borbi osvojio je 5.mjesto. I Petru je ovo jedan od jačih turnira na kojima je nastupio. Ponosni smo što je nastavljao napadati i želio pobjedu onda kad je bilo najteže, kad su borbe odlazile u zlatni bod i kad je bio umoran. Vidi se napredak otkako dodatno trenira sa starijom grupom i trud koji ulaže na treninzima vrlo brzo će se vratiti pobjedama i medaljama na turnirima.

NIKOLA MANDIĆ osvojio je 3.mjesto -38 kg. U prvoj borbi izgubio je na yuko od srpskog judaša koji je kasnije osvojio 1.mjesto. Iduće dvije borbe Nikola je odlično kontrolirao, bacio dva ippona i zasluženo osvojio brončanu medalju. Vjerujemo da će ga ovo natjecanje motivirati da nastavi naporno trenirati, te da će na svako iduće natjecanje dolaziti sa još više samopouzdanja.

DOMINIK LUKIČIĆ odlično se borio u kategoriji -42 kg i osvojio 2.mjesto. Već smo navikli na njegove prekrasne izvedbe, fantastične ippone, raznolika bacanja, pa nas nije iznenadilo što je i ovaj puta svaku borbu završio drugom tehnikom. Finalnu borbu izgubio je na yuko od dečka iz Subotice, pa se morao zadovoljiti srebrom. Jedino što želimo je da nastavi redovno trenirati i uveseljavat će nas još godinama divnim judom.

NINA CVJETKO osvojila je na natjecanju u Osijeku 3.mjesto u kategoriji -32 kg. Jako smo zadovoljni onime što je Nina pokazala u borbama, a najviše smo primijetili njezinu ozbiljnost i koncentraciju. I ovoga puta je svojim borbama pokazala kako marljivo radi na treninzima. Prvu pobjedu Nina je ostvarila nad natjecateljicom iz Srbije, u drugoj borbi nažalost gubi od natjecateljice iz Rumunjske, a u borbi za treće mjesto pobjeđuje natjecateljicu iz kluba Mihovil. Radujemo se novim natjecanjima i borbama naše mlade Nine koja svakim danom sve više napreduje.

Naša najbolja predstavnica u Osijeku bila je BARBARA KARAČIĆ u kategoriji -48 kg. Osvojila je 1.mjesto. Barbara je odradila ukupno tri borbe protiv natjecateljica iz Nijemaca, Dugava i Samobora, a sve je pobjede ostvarila ipponima. Na ovome je natjecanju Barbara još jednom pokazala veliku koncentraciju, ozbiljnost u borbama, ali i činjenicu kako ulaže veliki trud na treninzima. Jako smo zadovoljni načinom borbe naše mlade Barbare i radujemo se novim natjecanjima i njezinim borbama jer smo sigurni da će nas i dalje oduševljavati.

U djevojčicama do 14 godina LARA CVJETKO osvojila je 2.mjesto. Laganim pobjedama prekrasnom Uchimatom došla je finale sa stalnom konkurenticom Marijom Lindić iz Profectusa. Odlično je započela borbu, snažno napadala, borila se za dobar gard i bila aktivnija od protivnice, no nije bilo bodova u regularnom dijelu, pa se borba nastavila u zlatnom bodu. Nakon nešto slabijeg napada, protivnica je kontrirala Laru i tako došla do pobjede. Lara je odlična judašica, tehnički vrlo dobro pripremljena, ali ipak je mlada i trebat će malo vremena da usvoji taktiku vođenja borbe. Naravno da ćemo joj u svemu pomoći i da očekujemo  još brojne zlatne medalje od naše dvostruke državne prvakinje.

U dječacima do 14 godina -50 kg nastupili su ŽELIMIR ŠITIĆ i FILIP LELAS.

Želimir se tek vraća nakon dulje pause zbog ozljede, tako da smo zadovoljni pokazanim. Izgubio je borbu od iskusnijeg Olivera Makarovića iz Mladosti. Nakon nekoliko natjecanja vratit će se samopouzdanje, trema će se smanjiti i izvedba će biti puno bolja.

Filip je izgubio dvije borbe, ali dao je sve od sebe. Tek se  priključio treninzima starije ekipe. Ima dosta prostora za napredak, pa vjerujemo da ukoliko bude redovno i marljivo trenirao, rezultati će biti sve bolji.

 Još jednom čestitamo svima i ponosni smo na odličnu ekipu koja je u subotu branila boje našega kluba!!!

 

Rezultati iz Osijeka…
1.mjesto:
BARBARA KARAČIĆ (U12,-48kg)
2.mjesta:
JANA CVJETKO (U10,-25 kg)
DOMINIK LUKIČIĆ (U12,-42 kg)
LARA CVJETKO (U14,-44 kg)
3.mjesta:
DAVID ŠEGA (U8,-27 kg)
NIKA JURIĆ (U10,-28kg)
NIKOLA MANDIĆ (U12,-42 kg)
NINA CVJETKO (U12,-32 kg)
5.mjesto:
PETAR KRIŠTOFIĆ (U12,-34 kg)
 

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.