GRAZ (AUT), 01.07.2012.

novosti i novija događanja

GRAZ (AUT), 01.07.2012.

U nedjelju smo nastupili na jakom turniru u organizaciji judo kluba Creativ iz Graza.

U dva dana nastupilo je više od 1200 natjecatelja iz brojnih europskih država: Francuske, Nizozemske, Njemačke, Ukrajine, Izraela, Češke, Slovačke, Poljske, Rumunjske, Italije, Mađarske, Slovenije, Austrije, Hrvatske…

Ovo je tradicionalno jedan od najjačih turnira u ovom dijelu Europe. Prvi dan natjecanja borili su se i neki olimpijci u sklopu priprema za Olimpijske igre u Londonu.

Naš klub nastupio je sa troje članova.

U kategoriji -28 kg U11 natjecala se  Ana STRUJIĆ i osvojila 3. mjesto. Ostvarila je dvije pobjede i  jedan poraz od kasnije pobjednice natjecanja, Lare Maron (Karuna, Beč). Iako trenira tek godinu i pol, nježna i draga Ana srčano ulazi u borbe s protivnicama. Ovo je tek uvod u njene natjecateljske uspjehe i nadamo se da će za nekoliko godina braniti klupske boje i na mnogo većim natjecanjima.

Ivo STRUJIĆ osvojio je 9. mjesto u kategoriji -40 kg U13. U konkurenciji  42 dječaka ovo je dobar uspjeh. Pobijedio je Austrijanca, te izgubio od Mađara i Čeha. Ivi je ovo najteži turnir na kojem je nastupio, pa nismo nimalo razočarani borbama. Utisak velike dvorane gdje je 8 tatamija, te oko 700 natjecatelja iz raznih zemalja sigurno je povećalo tremu i smanjilo koncentraciju na borbe. Što više natjecanja ovakvog ranga prođe, to će rezultati postajati sve bolji.

Najiskusniji natjecatelj bio je Tome ČIZMIĆ. Osvojio je 3. mjesto -66 kg U15. Tomi je ovo treći nastup na ovom turniru, pa se već prilagodio na okolnosti natjecanja. Siguran, hrabar, motiviran i spreman išao je na pobjedu u svakoj borbi. Pobijedio je dva Nijemca, te u polufinalu izgubio od Izraelca Ginera s kojim se susreo  u finalu prije dvije godine -46 kg. Odlično se nosio sa vrlo snažnim protivnikom, ali u takvim borbama trenutak nepažnje dovoljan je za poraz. Tome će od iduće godine nastupati na turnirima za reprezentaciju Hrvatske. Ovo iskustvo će mu uvelike pomoći u pripremi za europske kupove, gdje će se sretati s jučerašnjim protivnicima.

Čestitamo svima!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.