EUROPSKI TOP RANKING TURNIR, TVER (RUS)

novosti i novija događanja

EUROPSKI TOP RANKING TURNIR, TVER (RUS)

10. i 11. travnja održan je kadetski A turnir u ruskom Tveru. Nakon mnogo problema pri dolasku i smještaju, loše organizacije i polovičnih informacija, krenuli smo u borbu za bodove na europskoj rang ljestvici.
Od članica našeg kluba u sklopu reprezentacije Hrvatske nastupile su Beata GUSZAK (-48 kg) i Tena ŠIKIĆ ( -52 kg).
Obje su imale prvo kolo Ruskinju. U svakoj kategoriji nastupilo je po 8 Ruskinja, pa ih je bilo teško zaobići.
Beata je dobro radila protiv Neferove (RUS). Kontrolirala je gard, no u pokušaju kontre, pala je na yuko i time izgubila borbu. Vidjelo se da joj nedstaje sigurnosti i da je u strahu, što će se svakako promijeniti stjecanjem iskustva u narednim nastupima ove sezone.
Tena je svoju protivnicu Babinyan (RUS) doslovno do zadnjih sekundi odlično napadala, bila aktivnija i snažnija u gardu. Približavajući se kraju borbe, očekivala sam ulazak u zlatni bod. Nažalost, 11 sekundi do kraja Ruskinja je prvi puta došla do garda i bacila Tenu Ouchigari.
U repasažnoj borbi Tena je imala Poljakinju Rasinsku od koje je izgubila prošle godine na EYOF-u. Prvih minutu i pol Poljakinja nije mogla naći rješenje za iznimno motiviranu Tenu. Agresivno je napadala i kontrolirala gard , što je Tenu dovelo u vodstvo na dva shida. Nešto više od minute do kraja, Rasinska baca lijevu Uchimatu na wazari i time prelazi u vodstvo.
Zatvorila je borbu držeći Tenu daleko od sebe i uz sve napore, Tena je izgubila i ovu borbu.
S obzirom da su obje naše natjecateljice bile blizu pobjede, nema se što prigovoriti prikazanim na ovom turniru.
Ono po što smo došli krenulo je u ponedjeljak. Pripreme na 1000 kvadratnih metara strunjače, iz svake kategorije po 20-30 natjecatelja, najviše Rusa koji su prošle godine potopili ostatak Europe na kadetskom europskom prvenstvu. Cure su dobro odradile treninge, uz minimalne ozljede. Idući reprezentativni turnir je već 24. travnja, gdje očekujemo bolje i sigurnije borbe nakon napornih priprema odrađenih u Rusiji.

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.