EUROPSKI TOP JUNIORSKI KUP, LEIBNITZ (AUT), 04.-05.06.2011.

novosti i novija događanja

EUROPSKI TOP JUNIORSKI KUP, LEIBNITZ (AUT), 04.-05.06.2011.

Proteklog vikenda u austrijskom gradiću Leibnitzu održan je Top Europski juniorski kup na kojem je , u sastavu reprezentacije, nastupalo i troje naših natjecatelja.

U kategoriji -48 kg Beata GUSZAK zauzela je 7. Mjesto i osvojila nove bodove na europskoj juniorskoj ranking ljestvici.  U prvoj borbi nakon početnog vodstva (yuko) protiv Kiss (HUN), Beata ne uspijeva održati prednost te gubi borbu. U popravnim borbama Beata pobjeđuje ipponom Tiurikovu (RUS), a zatim i nositeljicu europske medalje s prošlogodišnjeg kadetskog Prvenstva Europe, Sarah Srohmayer (AUT). U borbi za 5. Mjesto bolja od Beate bila je Pienkowska (POL), brončana sa Europskog juniorskog prvenstva 2010., te Beata završava nastup na 7. mjestu. Odličan nastup Beate koja je još kadetkinja.

Tena ŠIKIĆ gubi protiv Van Kempen (NED) u zadnjim sekundama borbe. U do tad neizvjesnoj i neriješenoj borbi Tena je odlično parirala protivnici i kad je izgledalo da će borba ići u „golden score“ protivnica koristi pad Tenine koncentracije, dolazi do garda i uspijeva okrenuti borbu u svoju korist. Tena je ove godine tek zakoračila u juniorski staž u novoj (višoj) težinskoj kategoriji i sigurni smo da će uz kvalitetan rad vrlo brzo zauzeti mjesto u vrhu europskog juniorskog juda.

Denis BELJIĆ gubi u prvom kolu protiv Biesbrouck (NED) zahvatom držanja. Nizozemac ne prolazi do polufinala, pa je Denis ostao bez prilike za popravne borbe. Denis je i sljedeće godine junior, a uz odnos i pristup koji ima na treningu ne sumnjamo u njegov napredak.

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.