EUROPSKI SENIORSKI KUP, SARAJEVO (BIH), 02.-03.04.2011.

novosti i novija događanja

EUROPSKI SENIORSKI KUP, SARAJEVO (BIH), 02.-03.04.2011.

ZLATO ZA KRISTINU I SREBRO ZA NIKOLINU

U Sarajevu je proteklog vikenda održan Europski seniorski kup na kojem se okupilo ukupno 314 natjecateljica i natjecatelja iz 24 zemlje. Hrvatska reprezentacija je ostvarila povijesni rezultat osvojivši 3 zlata i 3 srebra na jednom natjecanju Europskog seniorskog kupa.

U sastavu reprezentacije nastupili su sljedeći natjecatelji judo kluba LIKA:

-70 kg Kristina MARIJANOVIĆ – 1. Mjesto

-52 kg Nikolina ŠIMUNIĆ – 2. mjesto

-63 kg Vesna BELJIĆ

-73 kg Danijel KAPAC

-73 kg Josip KNEŽEVIĆ

Kristina MARIJANOVIĆ je na rasporedu bila prvog dana natjecanja. Iz borbe u borbu Kiki ulazi sve sigurnije, taktički odlično i ne dopušta iznenađenje protivnicama. Do finala dolazi pobjedama protiv Pavel (ROU), Eisner (SUI), Mirjanic (SLO) i Soridye (RUS). U finalnoj borbi bolja je od reprezentativne kolegice Marije Ćosić. Zlato za Kiki koja osvaja svoj prvi Europski kup u karijeri. Velik uspjeh Kristine u pravom trenutku, pred Europsko seniorsko prvenstvo koje se održava u Istambulu 21.-24.04.2011. BRAVO KIKI!!!

Nikolina ŠIMUNIĆ se drugog dana natjecanja pobrinula da ponovo imamo razloga za slavlje osvojivši srebro u kategoriji -52 kg. Naša Niksa u prvoj borbi pobjeđuje Matei (ROU). U polufinalnoj borbi slavi protiv Muzhanove (RUS), a u finalu je bolja od nje bila Johnstone (GBR). Na kraju, još jedna „ličanka“ na pobjedničkom postolju Europskog kupa u Sarajevu.  BRAVO NIKSA!!!

Danijel KAPAC u prvoj borbi baca za ippon protivnika koji ga je lani pobijedio na istom natjecanju, Mitrovića (SRB). U sljedećoj borbi čeka ga Przybysz (POL) koji pobjeđuje u prvom kolu Bottieau (BEL), prošlogodišnjeg finalistu kategorije -73. U napetoj i neizvjesnoj borbi Danijel gubi na shido u golden scoreu. Izvrstan nastup Danijela koji iz natjecanja u natjecanje pokazuje velik napredak.

Vesna BELJIĆ i Josip KNEŽEVIĆ, na žalost, ovaj put gube u prvoj borbi te ostaju bez prilike za popravne borbe. Od Vesne je bila bolja Blach (POL), a od Jose Potparić (SLO).

I na kraju evo osvajača medalja za Hrvatsku na Europskom seniorskom kupu u Sarajevu:

-70 kg KRISTINA MARIJANOVIĆ – ZLATO

-52 kg NIKOLINA ŠIMUNIĆ – SREBRO

-70 kg MARIJA ĆOSIĆ – SREBRO

-63 kg MARIJANA MIŠKOVIĆ – SREBRO

-60 kg BERNARD AZINOVIĆ – ZLATO

-81 kg TOMISLAV MARIJANOVIĆ – ZLATO

ČESTITKE SVIMA NA IZVRSNOM USPJEHU!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.