EUROPSKI JUNIORSKI KUP, COIMBRA (POR) , 27.-28.03.2010.

novosti i novija događanja

EUROPSKI JUNIORSKI KUP, COIMBRA (POR) , 27.-28.03.2010.

Ovaj vikend, dok smo se radovali uspjehu naših na Kupu Maksimira s nestrpljenjem smo čekali vijesti iz Portugala gdje su nastupali Tena ŠIKIĆ (-52), Mirna SAVIĆ (-57), Ivana MROČEK (-63) i Denis BELJIĆ (-73) predvođeni trenericom Nikolinom Šimunić. Svima je ovo bio prvi juniorski Europski kup i možemo biti zadovoljni njihovim nastupom u juniorskoj konkurenciji. Pa krenimo redom…

U Teninoj kategoriji nastupilo je 17 natjecateljica. Prvu borbu je imala Tschopp (SUI) , koja je osvojila 3. mjesto. Tena je natjerala Švicarku na 2 shida, no ipak nešto jača i starija protivnica kontrirala je Tenin napad Uchimate na wazaari i time osigurala pobjedu. U repasažu Tena je bila bolja od Portugalke Andrade, bacivši je na wazaari. Iduću borbu imala je Španjolku Arrillagu. Iako je Tena bila bolja tijekom cijele borbe, nije uspjela baciti. Španjolka je na snagu okrenula našu kadetkinju na yuko , nakon čega ju je Tena do kraja borbe uspjela natjerati na jedan shido, što nije bilo dovoljno za pobjedu. Iako najmlađa u kategoriji, Tena se odlično suprotstavila iskusnijim protivnicama i osvojila 9.mjesto. Nijanse su je dijelile od pobjede u oba izgubljena meča, tako da možemo prezadovoljni čekati ulaz u juniorski uzrast.

Mirna je također imala 17 djevojaka u kategoriji. Domaća predstavnica Machado imala je naklonost publike i sudaca. Nakon male prednosti Portugalke i nedosuđenog Mirninog yuka, kontrira Portugalku Yokogurumom, no dosuđen je Ippon za protivnicu. Machado gubi iduću borbu i time ne omogućuje Mirni popravne borbe. Iako razočarana naša Mirna je osjetila da može više pokazati i spremna je na veće napore na treninzima. Nadamo se da će na sljedećim turnirima imati i malo sreće.

Denis nije bio presretan ždrijebom, jer je u prvom kolu dobio 3. s europskog kadetskog prvenstva iz Kopra 2009. Nakon lošijeg početka, gdje je Schener (GER) dominirao i vjerojatno već vidio svoju pobjedu, Denis ga je iznenadio Taniotoshijem i bacio na Ippon. Iduću borbu je izgubio na dva shida od Portugalca Antonia koji je na kraju osvojio 2. mjesto. U popravnoj borbi našao se sa Slovencem Mihaličem i očekivali smo prolaz. Nešto motiviraniji Slovenac natjerao je Denisa na tri shida i ostvario pobjedu. Time je Denis osvojio 9.mjesto. Bude li više koristio svoje predispozicije i malo agresivnije radio, Denis može daleko doći na svim nadolazećim turnirima.

Ugodno iznenađenje nam je u nedjelju pripremila Ivana. Prvo kolo na Brazilku nije se činilo najboljim ždrijebom, no 5. mjesto na kraju više je nego dobro. Brazilka Peinado povela je na wazaari i održala prednost do kraja. Ivana je imala dva odlična napada seoia, pri čemu je već nosila protivnicu, no nije bilo bodova. Bez obzira na poraz, zadovoljni smo borbom. U reasažu je Ipponom pobijedila Portugalku Santos. I onda dolazimo do najzanimljivije borbe sa Švicarkom Eisner. U Ivaninom pokušaju Taniotoshia Švicarka se okrenula na nju i dobila wazaari. Nakon toga Ivana je bila bolja cijeli meč, aktivno i snažno napadala doslovno do zadnje sekunde. Bacila je maki komi na yuko, dva puta taniotoshi na yuko i 7 sekundi do kraja još uvijek gubi na wazaari. Odlučno napada opet taniotoshi i napokon sudac daje wazaari…sekundu do kraja! Bilo bi šteta da je izgubila, jer je zbilja pokazala koliko želi tu pobjedu. U borbi za 3. mjesto gubi na zahvat držanja od iskusnije Španjolke Lopez, no završetak nastupa na prvom juniorskom turniru osvajanjem 5.mjesta mislim da nitko nije očekivao.

Kao što su naši mlađi članovi kluba bili najbolji na kupu Maksimira, tako je „lički dio“ reprezentacije najbolje prošao na ovom turniru od svih hrvatskih natjecatelja.

Čestitke svima!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.