ALPE ADRIA TROPHY, LIGNANO (ITA), 28.-29.01.2012.

novosti i novija događanja

ALPE ADRIA TROPHY, LIGNANO (ITA), 28.-29.01.2012.

Protekli vikend pet naših natjecatelja nastupilo je na turniru u talijanskom Lignanu. Alpe Adria Trophy je kriterijski turnir za ulazak u kadetsku reprezentaciju, a kontrolni za juniore i juniorke. Dobre borbe naših natjecatelja u mnogobrojnoj konkurenciji (ukupno više od 800 judaša) izvrstan su početak ove godine i nadamo se velikim ostvarenjima do kraja sezone.

 

U subotu, 28.01., nastupili su Tena ŠIKIĆ i Fran KOBASIĆ.

 

Tena je ostvarila tri pobjede i dva poraza, te osvojila 9. mjesto. Svaku borbu je odradila srčano, snažno i kvalitetno, no iako rezultat nije bio u skladu s time, znamo da Tena može daleko i da je nijanse dijele od postolja na ovakvom turniru. Treba samo nastaviti kvalitetno trenirati, pa će i rezultati uskoro doći. Možemo biti zadovoljni Teninim nastupom na prvom jakom turniru ove godine.

 

Fran je izgubio prvu borbu i ostao bez repasaža. Još uvijek je pod velikom tremom na turnirima i ne može postići svoj maksimum. Puno truda daje na svakom treningu i zaslužuje znatno više od rezultata koje postiže. Češće sudjelovanje na natjecanjima i pripremama ojačat će Franov karakter i dokazati da se trud kad-tad vrati.

 

U nedjelju, 29. 01., imali smo troje predstavnika.

 

Filip NOVKOVIĆ je u kategoriji -73 kg osvojio 5. mjesto. U kategoriji je bilo 43 natjecatelja, pa četiri pobjede i dva poraza nisu bili dovoljni da Filip uzme medalju. Promijenivši težinsku kategoriju ojačao je, a svojom brzinom i eksplozivnošću zadaje probleme puno jačima od sebe. Očekivano napreduje trenirajući u starijoj grupi, pa je ova godina prilika za njegove prve veće rezultate na europskim kupovima.

 

Josip Mihael MEĐUGORAC nastupio je u kategoriji -60 kg. Ostvario je dvije pobjede i dva poraza, no ostao bez plasmana, jer je u kategoriji bilo 50 natjecatelja. Nedostatak taktičkog manipuliranja u određenim trenucima dijelilo ga je od 9.mjesta, a možda i boljeg plasmana. Mlad i sposoban Josip sigurno će s vremenom znati iskoristiti prednosti svoje visine i dugih ekstremiteta i na taj način biti prijetnja većini protivnika.

 

Buga JEDNOBRKOVIĆ je prvi puta nastupila na ovako jakom turniru i nije uspjela ostvariti značajniji uspjeh. Poraz od natjecateljice iz Pujanki u ovom trenu nije veliko iznenađenje, ali sretat će se na svim domaćim i međunarodnim natjecanjima ove godine, pa će biti prilike za uzvratne borbe.

 

Čestitamo svima!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.