ALPE ADRIA TROPHY, LIGNANO, 24.01.2015.

novosti i novija događanja

ALPE ADRIA TROPHY, LIGNANO, 24.01.2015.

ALPE ADRIA TROPHY, LIGNANO, 24.01.2015.

TOME ČIZMIĆ OSVOJIO BRONCU U LIGNANU

U subotu smo sudjelovali na 20. Alpe Adria Trophy-u, koji se održao u talijanskom Lignanu Sabbiadoru. Tradicionalno vrlo jak turnir u uzrastu kadeta, gotovo svake godine odaberemo kao jedan od kriterijskih turnira za naše judašice i judaše. Nastupilo je 640 natjecatelja iz Azerbajdžana, Austrije, Belgije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Italije. Kategorije su bile brojčano velike, u nekima i preko 80 natjecatelja, te je vrlo teško bilo doći do medalje.

Najbolji rezultat ostvario je TOME ČIZMIĆ u kategoriji -73 kg. Osvojio je izvanredno 3. mjesto! U svih šest borbi imao je Talijane. Prvu je pobijedio wazaarijem, zatim tri za redom ipponima, te ušao u polufinale. Mali pad koncentracije bio je dovoljan da protivnik dođe do pobjede. U vrlo napetoj i iscrpljujućoj borbi za treće mjesto, tek u zlatnom bodu Tome dolazi do pobjede. Iako smo se nadali finalu, sretni smo s brončanom medaljom našega najboljeg kadeta. Tome već dugo pokazuje svoju kvalitetu, a u ovoj godini se nadamo velikim rezultatima. Izlazna je godina kadetskog uzrasta, podjednako dobar u stojećem stavu i parteru i nadamo se da će izboriti nastup na europskom prvenstvu. Idući izazov je europski kup u Zagrebu, 14. i 15.2., gdje očekujemo jednako dobre nastupe.

KARLO MARKOVINOVIĆ u istoj kategoriji ostvario je dvije pobjede i dva poraza. Očekivali smo plasman među prvih 7, no sigurno će ovo iskustvo podići Karlovo samopouzdanje i motivirati ga za nadolazeće turnire.

Prvi puta su nastupili naši mlađi kadeti i jako smo zadovoljni borbama.

DAVID NOVKOVIĆ fantastično je odradio svoje borbe. U prvoj je pobijedio gušenjem, a u drugoj nožnom tehnikom. U trećoj je izgubio na kazne, te tako ostao bez repasaža. Moramo priznati da nas je ugodno iznenadio. U snazi i tehnici  ne zaostaje za protivnicima. Osjetila se lagana trema od ovako jakog turnira, ali sigurno da u njega treba nastaviti ulagati i dozvoliti mu da nam pokaže koliko vrijedi.

MATEJ MIKULANDRA nastupio je -60 kg. Imao je jednu borbu koju je izgubio na kontru i nije imao popravne borbe. Tehnički je iznimno dobar, no nedostaje mu snage za nešto starije protivnike. U ovoj godini nam je ionako namjera stjecati iskustva na jakim turnirima, kako bi za dvije godine mogao konkurirati svima i postati član kadetske reprezentacije. Dotad će stasati u snažnog i stabilnog borca, koji će nas još dug niz godina uveseljavati svojim nastupima.

FILIP GUSTETIĆ borio se -66 kg. Izgubio je na dva wazaarija, no dao je sve od sebe. Tražio je načine da izvede specijalku, no protivnik se dobro branio i kontrirao Filipove napade. U toj kategoriji pretežno su dvije godine stariji judaši, tako da nas ne zabrinjava rezultat na ovom turniru. Dvije godine rada koje su prednjim mnogo toga će promijeniti. Kao i za Mateja, postupno ćemo pojačavati razinu turnira, kako bi napredak bio kontinuiran i da ne izgubi motivaciju. Dosad je s voljom dolazio na treninge i turnire, pa se nadamo da će tako ostati i u budućnosti.

MARTA KOKORIĆ natjecala se -63 kg. U prvoj borbi je na gušenje izgubila od Talijanke koja je na kraju turnira osvojila 2. mjesto. U repasažu je poslije mattea izvela gušenje, što je sudac bodovao ipponom, to nakon pregledavanja snimke, morao je poništiti svoju odluku. U nastavku borbe Marta je do zadnje minute  dobro kontrolirala desnu ruku protivnice, brzo povezivala parter, no nije uspjela doći do pobjede. Pola minute prije kraja pala je na yuko i ostala u zahvatu držanja. Srčano se borila, pa joj nemamo što zamjeriti. Mora nastaviti raditi na snazi i tehnici, pa će kroz određeno vrijeme i rezultati biti bolji.

ČESTITAMO JOŠ JEDNOM TOMI, ALI I SVIM OSTALIM NAŠIM JUDAŠIMA!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.