SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE, Rijeka, 07.03.2015.

novosti i novija događanja

SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE, Rijeka, 07.03.2015.

SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE, Rijeka, 07.03.2015.

U subotu, 07.03.2015., održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske u riječkoj “Dvorani mladosti”.

Okupilo se 166 natjecatelja iz 34 domaća kluba.

Ličani su se vratili s 5 osvojenih medalja!!!

Po drugi put titulu seniorskog prvaka Hrvatske osvojio je JOSIP MIHAEL MEĐUGORAC.  Ovaj put u kategoriji -90 kg!

U prvom kolu pobijedio je Jeljenića (Ura nage) na yuko, wazaari i ippon. Drugo kolo ipponom je pobijedio Orošnjaka (Dalmacijacement). U polufinalu je bio bolji od Topolovca (Mladost), kojega je pobijedio na shido. U finalu se susreo s Ljubenkovom (Dalmacijacement). Iako je protivnik bio vrlo snažan i iskusniji od Josipa, svojom aktivnošću je natjerao Ljubenkova na dva shida, što je bilo dovoljno za pobjedu i osvajanje 1.mjesta.

BEATA GUSZAK osvojila je 3.mjesto -52 kg. U prvoj borbi na dva wazaarija pobijedila je Kovačević (Pujanke), te ušla u polufinale. Na putu do finala zaustavila ju je Bekić (Zagreb) zahvatom držanja u parteru. Nadali smo se da će Beata pružiti veći otpor, ali  protivnica je bila opreznija, te iskoristila Beatinu pogrešku. Za treće mjesto borila se s Pačarić (Mladost, Osijek), te lijepim bacanjem i zahvatom držanja uspjela doći do pobjede.

U kategoriji -70 kg VESNA BELJIĆ osvojila je 3.mjesto. U polufinalu je čekala pobjednicu između Botić (Kaštela) i Prodan (Pujanke). S lakoćom je Prodan pobijedila i došla u borbu s Vesnom. Nezgodna mlada Splićanka, znatno viša od Vesne, zadavala joj je probleme u gardu. Vesna je imala nekoliko dobrih napada, ali nije ugrozila Prodan. U zadnjoj minuti Vesna je pala na wazaari i nije uspjela stići zaostatak do kraja borbe. U borbi za 3.mjesto prekrasnom tehnikom za ippon pobijedila je Žokvić (Vinkovci).

Naš favorit u kategoriji -81 kg, DENIS BELJIĆ, osvojio je 3.mjesto. Očekivali smo bolji rezultat, ali ovoga puta nije uspio doći do zlata. U prvoj borbi je na dva wazaarija pobijedio Bošnjaka (Zadar). U drugom kolu polugom je pobijedio Ćaletu (Student), dok je u četvrtfinalu dobio Korena (Pinky) na wazaari. U polufinalu se borio s Karnasom (Pinky). Do pola minute prije kraja vodio je na dva shida i djelovao prilično sigurno i čvrsto. Mali pad koncentracije bio je dovoljan da Karnas dođe do svoga najjačeg garda, baci Denisa na ippon i uđe u finale. Denis je za 3.mjesto wazaarijem i zahvatom držanja pobijedio Kunčaka (Mladost, Osijek).

LUKA IVANČEVIĆ osvojio je 3.mjesto -100 kg. U prvom kolu lijepom uchi matom pobijedio je Nikšića (Omiš) i ušao u polufinale s Kumrićem (Student). Iako je imao težak zadatak, Luka je dobro krenuo u borbu. Prvi napad protivnika snažno je zablokirao i pokušao kontrirati. Dobro je odrađivao borbu za gard, no ipak je Kumrić uspio brzom kombinacijom baciti Luku na ippon. U borbi za 3.mjesto bio je bolji od Zubovića (Kvarner), pobijedivši ipponom.

NADINA BILJANOVIĆ bila je 5. u kategoriji +78 kg. U prvom kolu izgubila je od Šutalo (Dubrovnik). U repasažu je na tri shida pobijedila Radić (Split) i došla u borbu za 3.mjesto. Izgubila je od Miočić (Zadar) zahvatom držanja u parteru.

TOME ČIZMIĆ također je osvojio 5.mjesto -73 kg. U prvoj borbi pobijedio je Oblizala (Ura nage). U drugom kolu izgubio je od Strmečkoga (Pinky) na tri shida. U repasažu bio je bolji od Jakovića (Rijeka) i Kapca, našeg bivšeg člana, koji se od ove godine bori za Dubrovnik 1966. Korak do postolja zaustavio ga je Uršičič (Rijeka), koji ga je pobijedio gušenjem. Tomu čeka još tri državna prvenstva ove godine (kadetsko, juniorsko i mlađe seniorsko), te smo sigurni da će osvojiti medalju na nekom od njih.

LUKA ŠUNJIĆ borio se -66 kg i zauzeo 7.mjesto. U prvoj borbi pobijedio je Krajača (Zagreb). Za ulazak u polufinale izgubio je od Buterina (Student). U repasažu je pobijedio Havlovića (Solin) i izgubio od Šundova (Solin).

KARLO MARKOVINOVIĆ osvojio je 9.mjesto -73 kg. Natjecanje je započeo jako dobro. U prvoj borbi ipponom je pobijedio Brstila (Uchimata). U četvrtfinalu je izgubio od Roka (Dubrovnik 1966), a u repasažu od Lackovića (Sakura). Obojica su vrlo iskusni i kvalitetni borci, pa moramo biti zadovoljni Karlovim nastupom. Još uvijek je kadet i ima prostora za napredak.

FILIP NOVKOVIĆ također je osvojio 9.mjesto -73 kg. U prvom kolu izgubio je od Uršičića na gušenje, kao i Tome. U repasažu pobijedio je Krčeka (Mladost, Osijek). U borbi za 7.mjesto vodio je Kalinića (Student) na dvije kazne, no u zadnjih pola minute pao je na kontru i ostao u zahvatu držanja.

ČESTITAMO SVIMA!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.