PRVENSTVO HRVATSKE U23, 22.10.2023.

novosti i novija događanja

PRVENSTVO HRVATSKE U23, 22.10.2023.

PRVENSTVO HRVATSKE U23, 22.10.2023.
Danas je održano Prvenstvo Hrvatske u uzrastu mlađih seniora i seniorki (U23). Natjecanje je okupilo 153 judaša iz 36 klubova u sportskoj dvorani “Sutinska vrela”.
Mi smo ovoga puta imali troje predstavnika:
Maria SKOMERŠIĆ – 57 kg
Ante Ivan BEGIĆ – 73 kg
Nikola GRŠETIĆ -90  kg


U nastavku donosimo detalje iz njihovih borbi te konačne rezultate:
Ante Ivan BEGIĆ je viceprvak Hrvatske -73 kg!!! 🥈
U prvom kolu ipponom je pobijedio Krajcara (Istarski borac), a u četvrtfinalu Zorotovića (Kaštela). Obje borbe su bile iznimno bitne i teške, no Ante je danas bio koncentriran, opasan i željan pobjede. U polufinalu Šavora (Zagreb) nije uspio pružiti dovoljan otpor motiviranom Anti i s lakoćom Ante prolazi u finale! Veći dio borbe dominirao je protiv Škomrlja (Kaštela), no u jednom napadu protivnik ga je kontrirao na wazzari i uspio sačuvati prednost do kraja. Nakon prošlogodišnjeg zlata, Ante danas odlazi kući sa srebrnom medaljom!!! 👏👏👏


Nikola GRŠETIĆ osvojio je 3.mjesto -90 kg!!! 🥉👏👏👏
U prvom kolu ipponom je pobijedio Zvonara (Pinky). U četvrtfinalu odlično je kontrolirao gard, bio aktivan, no Straža (Zagreb)je ipak našao način da baci Nikolu na ippon. U repasažu je ipponima pobijedio Petrovića (Panda), Raguža i Konciliju (obojica Zagreb) i tako osvojio broncu! Ponosni smo na Grška. Zaslužio je ovu medalju dugogodišnjim trudom i sretni smo što je sam sebi pokazao koliko može i vrijedi.


Maria SKOMERŠIĆ -57 kg osvojila je 5️⃣. mjesto!!!👏👏👏
U prvoj borbi pobijedila je Crkvenac (Zagrebačka judo škola) i ušla u polufinale. S Hrnjak (Pujanke) bila ne na korak do pobjede, no iskusnija protivnica iskoristila je jednu pogrešku u gardu i bacila Mariu na ippon. U borbi za 3.mjesto odradila je najbolju borbu dosad protiv konkurentice Škaljić (Dubrovnik 1966). U regularnom dijelu borbe Maria je dobila 2 shida za svoje pogreške u gardu. U golden score-u natjerala je protivnicu na 2 shida i vratila rezultat na početak. U trenu kad smo mislili da će uspjeti aktivnošću natjerati Šejlu na 3. shido, Maria je izašla van borilačkog prostora i izgubila na 3. shido. Iako je ostala bez medalje, zadovoljni smo pristupom i trenutnom spremnošću, s obzirom da je oporavak od operacije koljena tek završio.


Bravo svi!!! 💪