PROFECTUS KUP, 07.02.2015.

novosti i novija događanja

PROFECTUS KUP, 07.02.2015.

PROFECTUS KUP, 07.02.2015.

U subotu, 07.02.2015., snijeg nas nije omeo u nakani da nastupimo na prvom međunarodnom turniru novoosnovanog kluba Profectus iz Samobora. Okupilo se 243 natjecatelja iz 28 klubova Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Slovenije Srbije i Hrvatske.

Nastupili smo s 19 natjecatelja, koji su osvojili 18 medalja!!!

U uzrastu U10 imali smo 4 natjecatelja.

-28 kg JANA CVJETKO osvojila je 1.mjesto. Bile su samo dvije natjecateljice u kategoriji. U prvoj borbi Slovenka je zahvatom držanja pobijedila Janu. U drugoj borbi Jana je došla do pobjede na dva shida. U trećoj borbi Jana je wazaarijem uzela pobjedu i tako osvojila zlato, tko zna koje u nizu. Fantastična Jana s tolikom sigurnošću, bez straha ulazi u svaku borbu i pokazuje velik potencijal. Nadamo se da će dovoljno dugo ostati u judu da postigne svoj vrhunac, koji bi mogao biti na europskoj i svjetskoj razini.

TEA BEGONJA se na svom prvom turniru okitila brončanom medaljom. Nastupila je -25 kg i osvojila 3.mjesto. Iako je trema bila velika, odlično se borila i uspješno “probila led”. Nadamo se da ćemo je uskoro bodriti na nekom od nadolazećih natjecanja.

DAVID ŠEGA osvojio je 2.mjesto -27 kg. Četiri pobjede ipponima dovele su ga u finale. Poveo je na yuko, bio vrlo srčan i aktivan, što je protivniku zadavalo probleme. U želji da baci ippon, David je izveo malo slabiji napad, što je protivnik iskoristio i došao do pobjede. Iako tužan, zbog propuštene prilike da osvoji zlato, David uživa u judu i veseli se idućim turnirima.

LUKA ŽIGIĆ PLAVLJANIN osvojio je 2.mjesto -50 kg. U prvoj borbi izgubio je na zahvat držanja, dok je u drugoj dao bolji otpor, te izgubio na wazaari. Marljivo trenira, iznimno se trudi i brzo usvaja nove tehnike, pa očekujemo i bolje rezultate u budućnosti.

U uzrastu U12 naših pet judaša izašlo je na tatami.

-28 kg LARA SILIĆ bila je sama u kategoriji i osvojila 1.mjesto. Zbog stjecanja natjecateljskog iskustva borila se -32 kg i osvojila 5.mjesto. Iako nešto slabija od protivnica, Lara se hrabro borila, te bez straha napadala iskusnije cure. Pokazala je veliku volju i borbenost na svom prvom turniru, te se nadamo da će nastaviti trenirati i natjecati se.

NINA CVJETKO osvojila je 3.mjesto -32 kg. Izgubila je od Slovakinje na zahvat držanja, ali se dobro nosila s njom do tada. S našom Larom se borila za treće mjesto. Znala je da je to Lari prvi turnir, pa je oprezno radila borbu, kako je ne bi ozlijedila. Ipponom je uzela pobjedu i brončanu medalju.

MARTA VORAČEK osvojila je 3.mjesto -40 kg. U prvoj borbi zahvatom držanja pobijedila je srpsku predstavnicu. Drugu i treću borbu izgubila je na zahvat držanja, dok je u četvrtoj pobijedila ipponom i zasluženo došla do postolja. Pobijedila je strah od natjecanja, koji joj je predstavljao velik problem prošle godine i ponosni smo na njene borbe.

ANJA ČEKOLJ osvojila je 3.mjesto -44 kg. U prvoj borbi izgubila je ipponom od znatno više djevojčice. U drugoj borbi povela je na wazaari, no nije uspjela održati prednost do kraja, te je u zadnjih pola minute pala na ippon. Anja je vrlo hrabra i snažna. Ima mnogo prostora za napredak, ukoliko će nastaviti ozbiljno i koncentrirano trenirati.

IVAN CIGIĆ -30 kg osvojio je 3.mjesto. Dvije pobjede i dva poraza bila su dovoljna za medalju. Napreduje iz natjecanja u natjecanje, sve veći otpor daje u borbama s dečkima koji dulje treniraju i zadovoljni smo ovim rezultatom.

 U uzrastu U14 nastupilo je pet naših natjecatelja.

BARBARA KARAČIĆ -48 kg osvojila je 1.mjesto. Imala je samo jednu protivnicu. U prvoj borbi izgubila je na dva wazaarija i protivnica joj je zadavala velike probleme. Prije druge borbe u dogovoru s trenericom znala je taktiku za izrazito visoku judašicu. U prvom napadu Barbara je pobijedila ipponom. U trećoj borbi zahvatom držanja došla je do pobjede i zlatne medalje. Presretna zbog preokreta nakon 0:1 u pobjedama, sama je sebi dokazala da može svakoga pobijediti i da vjeruje u sebe.

STJEPAN GUDELJ osvojio je 5.mjesto -38 kg. Sve četiri borbe je izgubio, no nije se predavao. Nedostaje mu iskustva, tek je počeo pratiti plan akcija i vjerojatno ga je trema malo zakočila. Ne treba gubiti volju, jer  je ovo tek početak. Stjepan redovito i vrlo savjesno trenira, što će uroditi plodom kroz neko vrijeme.

DOMAGOJ HLAPČIĆ osvojio je 3.mjesto -46 kg. Došao je do dvije pobjede, dok je dvije borbe izgubio. Nadali smo se da će doći do drugog mjesta, no iako je poveo tu borbu, zadnjih nekoliko sekundi ostao je u zahvatu držanja i izgubio borbu. Bez obzira na propust, zadovoljni smo Domagojevim radom i vjerujemo da može postizati još bolje rezultate.

U kategoriji -50 kg ŽELIMIR ŠITIĆ i FILIP LELAS osvojili su 3.mjesta. Obojica su imali po dvije pobjede i dva poraza. Posebno je vidljiv Filipov napredak u čvršćem i odlučnijem pristupu. Želimir je izgubio od dva trenutno kvalitetnija borca i nemamo mu što prigovoriti. Trudio se, ali ovaj puta nije mogao bolje.

 U uzrastu do 16 godina također smo imali pet natjecatelja.

LARA CVJETKO je osvojila 2., dok je PETRA ŠTIMAC osvojila 3.mjesto -48 kg. Posebno treba pohvaliti Laru za odličnu borbu s Brletić (Panda) koja je ove godine i seniorska prvakinja Hrvatske u toj kategoriji. Lara je izgubila u zlatnom bodu na shido. Ugodno nas je iznenadila, dobro kontrolirala gard i napade protivnice. Upisala je pobjedu protiv Austrijanke, koja je vrlo čvrsto krenula u borbu. Lara je gubila na shido, no zadnjih pola minute uspjela je baciti yuko i doći do pobjede. U trećoj borbi bila je bolja od naše Petre. Iako je Petra izgubila sve tri borbe, jako dobro se borila. Od Austrijanke je izgubila na yuko, dok je od Brletić pala na ippon.

SILVIJA RUKAVINA osvojila je 3.mjesto -57 kg. Prvu borbu izgubila je na ippon, dok je u drugoj borbi na dva wazaarija bacila protivnicu iz Dugava. U zadnjoj borbi polugom je izgubila, te završila na 3.mjestu. Ponosni smo na svaki Silvijin ulazak, na svaki napad i na ogromnu ljubav koju daje judu. Jako je marljiva, predana radu i veliki borac.

MARKO BOSAK osvojio je 2.mjesto -50 kg. Tri pobjede i jedan poraz od stalnog konkurenta Đapića (Zagreb), trenutno je realna slika Markove kvalitete. Ukoliko pogriješi na sekundu u borbi sa Đapićem, zna da će ga protivnik kazniti, a to se ovaj puta dogodilo. Nije bio dovoljno uporan u  gardu, dozvolio je da protivnik vodi borbu i to je bilo dovoljno da Marko izgubi. Nadamo se da će uskoro naći rješenje, poboljšati koncentraciju i da će moći prelomiti teške mečeve u svoju korist.

DINO SULJEVIĆ osvojio je 2.mjesto -73 kg. Također su bila samo dva natjecatelja u kategoriji. U prvoj borbi izgubio je na polugu. U drugoj je odlično radio, puno čvršće napadao i uspio yukom pobijediti. U trećoj borbi neoprezno je ostao u zahvatu držanja i izgubio. Iako je izgubio, drugu borbu je odlično odradio i vidio da može puno više nego što sam vjeruje. Voljeli bismo da vrati samopouzdanje, da se više daje na treninzima, jer sa vrlo malo truda postizao bi mnogo značajnije rezultate.

ČESTITAMO SVIMA!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.