LABINSKA REPUBLIKA, 08.02.2014.

novosti i novija događanja

LABINSKA REPUBLIKA, 08.02.2014.

U subotu se u Labinu okupilo više od 400 judaša  iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Natjecanje se održalo u opuštenoj, prijateljskoj atmosferi, dok su se  judaši na tatamiju srčano borili za medalje. Naš klub predstavljalo je 8 natjecatelja.

U uzrastu dječaka do 14 godina nastupili su Marko BOSAK i Luka KOVAČIĆ -42 kg, te Tonko HORVAT +60 kg.

Marko i Luka su do finala ostvarili dvije pobjede ipponima bez ikakvih problema  i time osigurali klupsko finale. Ovaj puta uspješniji je bio Marko, pobijedivši na yuko osvojio je 1.mjesto, a Luka 2. Voljeli bismo kad bi se češće ponavljala ova  finalna borba, jer time u klub sigurno idu 1. i 2.mjesto u kategoriji.

Tonko nas  je  obradovao hrabrošću i smirenošću. Ostvario je dvije pobjede ipponima u prvih 10-ak sekundi i zasluženo osvojio 1.mjesto. Znao je na koji način doći do pobjede. Bez obzira na to što  je prvi protivnik bio znatno viši od Tonka, hrabro je ušao u borbu i svom snagom izveo tehniku do kraja. Presretni smo što je naš vrijedni Tonko opet došao do zlatne medalje.

U uzrastu mlađih kadeta i mlađih kadetkinja borili su se Matej MIKULANDRA i David NOVKOVIĆ -50 kg, Filip GUSTETIĆ -60 kg, Dino SULJEVIĆ -66 kg i Marta KOKORIĆ -57 kg.

Matej  je pobjedom u polufinalu ušao u finale i čekao pobjednika između Davida i Klačara iz Istarskog borca. Iskusniji Klačar napadao je snažno, brzo i sigurno.

David se izvrsno nosio s njim, napravio nekoliko dobrih napada, no ovaj puta to nije bilo dovoljno za pobjedu. Za treće mjesto David je pobijedio protivnika iz Duga Rese i osvojio brončanu medalju.

U finalu Klačar je bio bolji i od našega Mateja, čime je Matej osvojio 2.mjesto. U ovom trenutku Klačar je snažniji  od obojice i to je presudilo.  Raduje nas što  u tehnici ne zaostaju za protivnicima, štoviše, od većine su  superiorni.  Dobrim treninzima naši marljivi dečki steći će snagu i vrlo brzo postati opasni za sve konkurente.

Filip je imao dva dobra borca za protivnike. Iako je Filip vrlo snažan, nije uspio kontrolirati gard, tehniku nije izvodio do kraja i nije došao do pobjede ovaj put. Osvojio je 5.mjesto. U subotu nije pokazao dovoljno, ali znamo da i Filip dobro radi tehniku, te da je vrlo borben. Možda mu treba još malo vremena da se usudi pokušati  novonaučene tehnike. Kad se sam osjeti dovoljno siguran pri izvedbi novih tehnika, Filip će ugrožavati svaki tip protivnika.

Dino SULJEVIĆ ostvario je jednu pobjedu i dva poraza, te osvojio 3.mjesto. Srčano se borio, ali također mu zadržavanje garda predstavlja problem. Sigurni smo da može još bolje, a jedini način je svakodnevan trening, na koje ionako redovito dolazi. Treba biti strpljiv da tehnika „sjedne“ i rezultati će doći.

Marta KOKORIĆ imala je jednu pobjedu i dva poraza, što je bilo dovoljno za 3.mjesto. Prelako pada na kontre, pa najčešće pobijedi sama sebe. Napredak u taktici je vidljiv, ali još se događaju neke pogreške koje je koštaju pobjede. Nedostaje malo koncentracije koja se izgubi zbog silne želje za pobjedom. S iskustvom Marta će uspjeti uravnotežiti taj odnos i pogreške će se svesti na minimum.

ČESTITAMO SVIMA!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.