EUROPSKI KADETSKI KUP (ZAGREB, 12. 3. 2022.)

novosti i novija događanja

EUROPSKI KADETSKI KUP (ZAGREB, 12. 3. 2022.)

EUROPSKI KADETSKI KUP (ZAGREB, 12. 3. 2022.)
Prošlog vikenda (12.-13.3.2022.) održan je EJU kadetski kup Zagreb. Jako natjecanje ove je godine okupilo čak 675 natjecatelja iz 32 države. Predstavnici našeg kluba bili su: Maria SKOMERŠIĆ (-52 kg), David ŠEGA (-55 kg) koji su nastupili prvog dana natjecanja, te Marta VORAČEK (-63 kg), Kazimir MANDIĆ (-90 kg) i Goran VIŠNJIĆ (-90 kg), koji su na tatami izašli u nedjelju.
Prvi je nastupio David (-55 kg). Za protivnika je imao Abuhaziru (ISR). Dobro je kontrolirao protivnikove napade, od kojih je nekoliko bilo lažnih, no nisu dosuđeni. Nakon isteka vremena David je imao 2 shida, a Izraelac 1. Nadali smo se da će krenuti oštrije po gard, doći u bolju poziciju za napad, no Abuhaziru je uspio prvi ući i David je dobio 3.shido, te izgubio borbu. Izraelac nije dalje prošao i David je ostao bez repasaža. S obzirom da je ovo Davidov prvi nastup na europskim kupovima, zadovoljni smo nastupom. I sam zna da je mogao bolje, da je trebao brže prolaziti do dominantnog garda iz kojeg bi mogao napasti i vjerujemo da će se već na idućem natjecanju boriti znatno odlučnije i čvršće.
Maria (-52 kg) u prvom kolu susreće se s Toleom (ROU), koja je na kraju dana osvojila 1.mjesto. Maria je imala veliku želju, tražila rješenje kako zablokirati gard puno snažnije i dominantnije protivnice, no iskusnija Rumunjka je uspjela baciti Mariu na ippon. Nakon gotovo 3 sata čekanja, Maria je imala repasažnu borbu sa Schinwald (AUT). Krenula je vrlo motivirano, došla do odličnog garda i činilo se da može pobijediti. U jednom trenutku Maria je zakasnila s napadom, pri čemu je ostala na nozi protivnice i pala na Ippon.
Za oboje naših natjecatelja ovo je veliko iskustvo. Osjetili su da mogu sa svakim odraditi dobre borbe, te da uz malo više sigurnosti i vjere u svoju kvalitetu mogu pobijediti starije i iskusnije judaše.
Naša Marta VORAČEK (-63 kg) završila je nastup na europskom kupu u Zagrebu s 2 pobjede i 1 porazom! 👏👏👏
U prvom kolu pobijedila je Bott (SUI). Povela je na wazaari i odličnim gardom, kretanjem i napadima bez puno riskiranja održala je prednost do kraja.
U drugom kolu pobijedila je Kusku (TUR). Opet je izvrsno kontrolirala gard, povela na wazaari, no nije stala, nego je nastavila napadati i postigla drugi wazaari, a time prolaz u 3.kolo. Tu se susrela s Kuzelovom (CZE), koja je na Martinu neopreznost došla do wazaarija u prvoj minuti. Marta je uspjela uspostaviti bolji gard, bila je iznimno aktivna i natjerala protivnicu na 2 shida. Taman kad je Čehinja bila pred 3. kaznom u zadnjih pola minute, Marta je na svoj nešto lošiji napad ostala u gušenju i morala predati borbu.
Čehinja je izgubila iduću borbu, kojom bi Marti omogućila repasaž.
Bez obzira na poraz, Marta je srce ostavila na tatamiju! Imala je želju pobijediti, u nekoliko pokušaja je bila jako blizu bacanja i ponosni smo na nju!
Bravo, Marta!!!
Nakon Martinih odličnih borbi u jutarnjem dijelu, u popodnevnom bloku nastupili su Kazimir MANDIĆ i Goran VIŠNJIĆ (-90 kg).
Kazimir je za protivnika imao Dursuna (TUR). Od početka je krenuo jako dobro u gardu, bio je vrlo aktivan i poveo na shido. Taktički je izvrsno gradio borbu, te je sudac dao obojici shido, što je značilo da se Kazina prednost približavala pobjedi. Dva puta su suci na “care-u” poništavali odluku glavnog suca koji je dao kazne i Kazi i Turčinu. U 5. minuti zlatnog boda Kazo je već bio pobjednik, no nakon nekoliko minuta pregledavanja snimke, opet su poništene kazne. Vrlo tvrda i iscrpljujuća borba otišla je u 7. minutu zlatnog boda, gdje je Kazo zakasnio u blokiranju Turčinovog garda i Dursun je uspio baciti Kazu na ippon.
Kazo se odlično borio, veći dio u 11 minuta bio je dominantniji i izveo nekoliko izvrsnih napada. Nije odustajao cijelo vrijeme, bez obzira na tešku psihološku borbu do koje je dovelo poništavanje kazni i njegove pobjede. Žao nam je što nije izdržao taj zadnji napad, no Kazo je dao sve od sebe. Ne treba biti razočaran, pružio je izvrsnu izvedbu i vjerujemo da će ga ova borba još ojačati za iduća natjecanja.
Goran se borio protiv Boldyrieva (UKR). Ukrajinac je već u 1.minuti poveo na wazaari. Goran nije uspio zablokirati napade iznimno brzog Ukrajinca. Trudio se, no Ukrajinac je djelovao dominantnije i nakon pola borbe uspijeva baciti Višnju na ippon. Bili smo sigurni da će povući Gorana u repasaž, no u borbi za polufinale nakon vodstva na 2 shida ipak gubi borbu i time izbacuje Gorana iz daljnjeg natjecanja.
Svih naših 5 natjecatelja ostalo je na trening kampu s trenerom Simeonom MALEČKOVOM. Ovo je bila odlična prilika da se bore s raznovrsnim protivnicima, što će uvelike doprinijeti njihovom judaškom napretku.
Bravo, ekipa!!! 👏💪

 

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.