Alpe Adria Trophy, 24.01.2010.

novosti i novija događanja

Alpe Adria Trophy, 24.01.2010.

USPJEŠNO ODRAĐEN PRVI KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA KADETE

24. siječnja održan je međunarodni turnir Alpe Adria u Lignanu (ITA). Izbornik kadetske reprezentacije ovaj turnir je odredio kao jedan od 3 kriterijska za ulazak reprezentaciju.
Nastupilo je 475 natjecatelja iz 7 zemalja.

Naš jedini muški predstavnik, DINO VUČIĆ (-66 kg), izgubio je od Azerbejdžanca Abdurahmanzade, te ostao bez repasaža. Ušao je u borbu vrlo snažno i u prvom napadu natjerao Azera na shido. Nakon prve minute Azer je uspio plasirati tehniku Tomoenage dobivši wazaari. Iako su započela nova pravila, našao je način da baci Katagurumu nekažnjeno, te pobijedio Dinu ipponom.

BEATA GUSZAK (-48 kg) prvi put je nastupila za naš klub i odlično odradila borbe s jakim protivnicama. U konkurenciji 27 kadetkinja, osvojila je 5.mjesto. Prvu borbu je pobijedila Slovenku na wazaari, zatim Talijanku gušenjem, te Austijanku na ippon. U polufinalu je izgubila od druge Talijanke na wazaari, no u toj borbi je iskrenula zglob, pa borbu za 3.mjesto nije mogla odraditi dobro kao prethodne borbe. Pred Beatom su brojni treninzi i natjecanja i ima veliku mogućnost napretka, a već sad pokazuje ogroman potencijal i spremnost za velike napore.

TENA ŠIKIĆ (-52 kg) nakon odlične prošle godine i prelaska u veću težinsku kategoriju, nastavlja s prikazom odličnih borbi. U kategoriji je bilo 37 djevojaka, a Tena je zauzela visoko 3. mjesto, pobijedivši 5 i izgubivši samo 1 borbu. Iznimno je spremna, u svim borbama je držala visok tempo i snažno napadala. Predivno je gledati s kojom željom i srcem ulazi, kako svaku sekundu pokušava proći svojim tehnikama i ne staje do zadnje sekunde. Vidi se da je prošla sezona ostavila traga, te da je ove godine iskusnija i spremna za velike rezultate.

NADINA BILJANOVIĆ (-63 kg) također je tek prešla k nama i vidi se veliki nedostatak ozbiljnijeg rada. U borbi s Talijankom vodila je na yuko, bila dominantnija prve 2 minute, no zbog manjka kondicije, nije uspjela zadržati taj nivo. Do kraja se srčano borila, no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Nastavi li kvalitetno raditi s trenerom Mirom, ovakvi turniri joj neće predstavljati prevelik zalogaj.

IVANA KOLAREK (-70 kg) imala je dvije borbe. U prvoj je izgubila od već dobro poznate Radman (Pujanke) , koja je zauzela 2.mjesto. Vidi se da joj nedostaje koji kilogram, pa nije uspjela u snazi parirati mladoj Dajani. U repasažnoj borbi izgubila je na zahvat držanja od talijanske predstavnice. Ivana je tek 3 godine u judu i jasno je da će kroz par godina sazrijeti u kvalitetniju natjecateljicu.

Čestitamo svima!!!

Add comment


Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.